Hem > Forum > Ensamhet > Ensam typ

Ensam typ

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
4
 • Avatar

  Hej,

  Jag är 45 år, är hyfsat hög chef, bra ekonomi, sambo och 2 nästan vuxna barn.

  Problemet är min totalt supersopiga självkänsla och det faktum att jag har noll vänner.

  Självmedicinerar med diverse natursubstanser, utan dom skulle jag vara stendöd för längesen.

  Nu är jag inne i en jobbig period där jag tänker på att ta mitt liv igen.
  Hittills så har tanken på barnen hållt mig ifrån att ta steget.
  Men sakta men säkert så inser jag att det inte blir så hemskt för ungarna och bara jag sköter det så snyggt som möjligt så fixar de det och går starkare ut ur det.
  Sambon kommer inte drabbas särskilt hårt och det går över snabbt, hon får ju ett mindre rörigt liv till slut och en bra slant på livförsäkringen.
  Vänner har jag inga och övrig familj är ointresserade ändå.

  Det är en sjuk känsla ändå, vill inte dö men inte heller leva, tror att jag måste övervinna tvivlet och bara göra det snabbt och utan felmarginal, vill verkligen inte bli grönsak pga misslyckat självmordsförsök.
  Optimalt vore såklart att plötsligt efter 15 år med skit bli normal, men den tanken är löjlig och helt utesluten.

  Jag undrar om det finns någon som känner igen sig och som övervunnit självmordstankarna mot alla odds?

  Hej!

  Jag tycker verkligen det skulle vara synd om du tog ditt liv. Du verkar ju ha mycket att ge. Dina barn behöver dig säkert även om de snart är vuxna. Med tiden kommer också barnbarn som behöver dig. Jag har själv lidit av väldigt dålig självkänsla och även dåligt självförtroende. Det har gjort att jag inte riktigt har haft nytta av den akademiska utbildning jag har. Det har också gjort mig ensam. Idag mår jag emellertid bättre och det som hjälpt mig mest är mental träning. Jag har jobbat med positiva affirmationer och successivt bytt ut negativa kritiska tankar mot positiva stödjande tankar. Det har varit en process så det går inte över en natt men med tiden så bygger man upp sig själv. Jag vet även andra som haft hjälp av mindfulness och meditation för att få bättre självkänsla. Detta leder till att man ser optimistiska på livet och sin situation. Jag känner också mer glädje över små saker som händer i vardagen. Hoppas du mår bättre snart. Styrkekramar från mig till dig.

  Avatar
  Trådstartaren

  Tack för svar!

  Avatar

  Känner igen mig i din text. Hoppas att det vänder snart för dig, att du får må bättre. Svårt att skaffa sig fler nära vänner i vuxen ålder men tror man skulle må bättre av det. Har inga bra råd direkt, men lyssnar gärna om du vill skriva av dig något mer 🤍 ta hand om dig!

  Ett forum värt ett försök att skaffa vänner, även i vuxen ålder.

  https://discord.gg/UZpWTCU

   

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
4

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.