Hem > Forum > Ensamhet > Ensam och ångestladdad

Ensam och ångestladdad

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
1
 • Känner mig nästan alltid nedstämd och misslyckad. Har en relation med en man som jag inte vågar stå på mig om vad jag tycker av rädsla för att han skall lämna mig. Har en skräck för att bli övergiven och helt ensam. Barnen har flyttat hemifrån och jag trivs inte på jobbet. Vet inte hur jag skall gå framåt i livet längre. Känner ingen glädje alls och såhär har det varit de sista åren i mitt liv. Har gått hos psykolog och försöker att göra roliga saker men känner mig helt likgiltig inför livet. Kan någon där ute peppa mig lite eller ge mig tips om vad jag ska göra? Tack.

  Hej!

  Jag vet inte om du fortfarande upplever de problem du beskriver här, men jag tycker det låter som om du borde träna på att vara ensam. Att vara tillsammans med någon utifrån rädsla att vara ensam är varken schysst mot dig eller din partner – jag menar absolut inte att lägga skuld på dig, det får du inte tro! Du gör som du gör av en rad anledningar, och jag tror inte en sekund att du hade ett uns illvilja i tankarna. 🙂

  Jag menar inte heller att du ska göra slut med din partner på momangen, utan jag tycker att du ska utforska känslan av ensamhet – hur känns den? Vad händer med dig när du är ensam eller tänker på att vara ensam? Utforska den känslan så den inte förblir okänd, det okända är mer skrämmande än det kända.

  Sedan kan det ju vara en tanke att be dina barn höra av sig lite oftare om du känner att ni inte umgås nog mycket efter att de flyttat ut.

  Jag hoppas du har det bättre nu, det var ett tag sedan du gjorde inlägget men jag hoppas du mår bra.

  Ta hand om dig. <3

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
1

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.

Vi har gjort en säkerhetsuppdatering på Mind forum som innebär att logga in-förfarandet har ändrats. Du kommer i samband med att du loggar in få ditt lösenord skickat via e-mail.