Hem > Forum > Ensamhet > Ensam i mörkret

Ensam i mörkret

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
1
 • Ensam i mörkret

  ingen som saknar mig, bor själv

  ingen som oroar sig.

  Ingen skulle anmäla mig försvunnen

  Ingen skulle leta efter mig

  Jag har ingen i mitt liv

  Närmar mig 50 år

  Och summerar jag mitt liv blir det 0

  ingen familj inga barn inga vänner

  Har ingen jag behöver finnas till för

  Ingen att ta hänsyn till

  Kommit till vägs ände där allt tar slut

  Ingen väg tillbaka

  Bara ett stort helvetesgap framför mig

  Give me wings so I can fly to the sky

  Hejsan!

  Av din vikt känns det som att du bara står någonstans, där allt runt omkring dig är svart och framför dig finns inget att gå framåt för och du tänker kanske bara, hur länge du ska stå där.

  Jag skulle vilja säga dig att i mörkret finns det ett inre ljus som man ibland kanske inte är medveten om. Men det finns ett problem. Problemet kan vara svårt att lösa om man inte vet någonting om. Problemet är helt enkelt att man tittar bort i mörkret, där allt är svart. Då kommer man att se allt runt sig som svart. Så vad menar jag med mitt påstående? Vad är mitt budskap?

   

  Det första du ska tänka på är att ”jag inte är som alla andra. Jag är den jag är. ” Men ”jag känner mig ensam helt och att ingen vill vara med med eller jag känner att jag inte har någon att vara med överhuvudtaget”. Där ska du stanna och fundera. ”Behöver jag någon? Behöver jag en bekräftelse av någon att jag finns? Har jag verkligen ingen att leva för?”

  Mina egna svar på dessa på frågor är: Tänker jag så finns jag. Kanske kan jag behöva någon men den första någon jag behöver för att kunna han någon är mig själv. Jag har absolut alltid någon att leva för. Vem är det? Det är jag. Jag är denna någon jag lever för.

  Så behöver du tänka, när du känner att du är ensam. Sedan ska du inte bara sitta och fundera för mycket. Mitt tips är att göra något du känner intresse för såsom spela tennis, städa, vika sina kläder, ta en promenad, läsa en bok … etc. Att skriva är det bästa jag vet. Så försök att skriva om du gillar det. Om du känner att du inte har lust att göra något är mitt tips att gå ut på en park eller någonstans och prata med folk själv. Det är DU SJÄLV som sätter dig i aktiviteter och DU SJÄLV som kan starta ett samtal med någon. Kanske leder det någonstans. Man vet inte. Det enda som krävs är att prova och vara öppen.

  Det är i alla fall mitt sätt att bryta ensamheten och tomheten på.

  Behöver du prata är jag här såklart. 🙂

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
1

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.

Vi har gjort en säkerhetsuppdatering på Mind forum som innebär att logga in-förfarandet har ändrats. Du kommer i samband med att du loggar in få ditt lösenord skickat via e-mail.

Vissa användare kan för närvarande uppleva att inloggningen tar lång tid. Vi jobbar på problemet och hoppas att kunna åtgärda detta inom kort.