Hem > Forum > Ensamhet > Ensam – hur söker en kontakt?

Ensam – hur söker en kontakt?

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
1
 • Jag har nyligen gått ifrån ett förhållande och känner mig mer ensam än någonsin. Från att ha umgåtts med min partner nästan varje dag, till att tillbringa nästan all fri tid helt med mig själv.

  Ensamheten är mindre påtaglig under dagarna då jag går på universitet (och min klass är underbar), jag kan känna att jag har flera relativt nära vänner i min vardag. Men när jag kommer hem vet jag inte vad jag ska göra. Jag skulle vilja sträcka ut en hand och kanske hitta på något med vänner, men den skvätt av social fobi jag har gör att jag inte vågar. Jag är rädd för att, om jag frågar kanske de tackar nej och egentligen inte vill hänga med mig. Jag är osäker på vad vi skulle göra, tänk om det blir stelt och konstigt? Jag vill liksom att de ska tycka att det är roligt att vara med mig även utanför plugget.

  Så till min fråga; kan ni inte bomba mig med massor av tips på vad jag kan ”göra” med mina vänner. (typ bjuda hem på fika…? etc.)

  Jag tror att lite olika förslag på vad en kan göra tillsammans med andra skulle kunna hjälpa mig att våga ta initiativ. Tack på förhand!

  Hej!

  Tror att många känner igen sig i det där. Speciellt om man pluggar i en stad  man själv flyttat till, där många vuxit upp och redan har sina kompisar. Eller om man grottat in sig i ett förhållande och inte haft så mycket tid över för andra. Men du ville ha tips. Föreslå att ni gör något tillsammans som du vet de är intresserade av, gå på konsert, bio, shoppa, nåt annat ute på stan, ingen risk att sånt blir stelt och konstigt.

   

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
1

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.

Vi har gjort en säkerhetsuppdatering på Mind forum som innebär att logga in-förfarandet har ändrats. Du kommer i samband med att du loggar in få ditt lösenord skickat via e-mail.