Hem > Forum > Ensamhet > En midsommar dag och även alla dagar

En midsommar dag och även alla dagar

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
2
 • Jag vill börja med att säga att jag är så tacksam för att kunna delta i detta forum och det är min första gång. Jag är en man i 20 års åldern som tappat många vänner efter sista året i gymnasiet då alla bara gled bort. Sen dess har jag haft 3 vänner som nu också bara gled iväg och försvann. Just nu en sån dag som denna där alla samlas och har kul så känner jag mig så tom. Jag har försökt motivera mig själv till ett positivt seende i detta men inte kunnat göra det. En dag där jag bara ville delta och kunna känna att nån bryr sig och faktiskt om mig, En dag i min 20 års ålder där jag ska uppleva livet och ha det roligt.

  Skulle jag beskriva känslan just nu så skulle det vara ett spöke. Ett spöke som ingen kan se och ingen kan nå. Jag hoppas ni har en fin midsommar ni som firar. Tack för att jag fick dela med mig av hur jag känner.

  Hej Blue Heripo, varmt välkommen hit till forumet!

  Att känna sig som ett levande spöke var verkligen en träffande beskrivning. Förstår EXAKT vad du menar. Högtider är sannerligen också något alldeles extra när man saknar de där kompisarna och sammanhanget där man kan ingå och få känna sig uppskattad och sedd precis för den man är. Eller kanske snarare att man är där – för att man just är den man är. Och ingen annan.

  Tomhet är också en himla tung känsla! Fullt naturligt att känna också när man just inte är kring andra och ”fylls på” genom social interaktion. Faktum är att jag tror ensamhet och att känna tomhet i det, är just kroppens sätt att säga att något är fel, att man behöver umgås med andra och där kroppen vill påminna en om att ge sig in i en ”flock”. Känner du tomhet framförallt kring livet i allmänhet eller är det frånvaron av kompisar, i synnerhet?

  Min midsommar var heller inte rolig. Jag cyklade runt i området där jag bodde. Kände mig så rastlös. Och även skamsen över att ens vara ute, inte uppklädd, inte tillsammans med andra. Bara ensam.

  Känner igen mig i det du skriver. Är 27 år och också väldigt ensam. Lite grann mitt eget fel då jag har varit för passiv de senaste åren och inte tagit initiativ till att träffa nya människor. Men ska försöka ändra på det nu.

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
2

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.