Hem > Forum > Ensamhet > Detta enda liv

Detta enda liv

Visar 1 inlägg (av 1 totalt)
0
  • Läste i tidningen om en kvinna som verkar ha blivit kidnappad. Tänker då på tragiken i att kanske dö så ung. Detta enda liv. Tänker på det oftare och oftare med åren. Man får bara det här livet och sedan är det inget mer. Det resulterar visserligen i hög ångest. Prestation inför livet. Slarva inte bort det här nu. Tänker ibland också på personer som pratar om att komma till himmelen, då kan jag känna lite, tror folk på det? Jag gör inte det, knappast. När man är död så är man död. Då ligger man i en kista och blir uppäten av larver. Kanske inte så trevligt att jag skriver så men kan bli orolig över om folk på fullt allvar har den där lite mer barnbilden om att ”komma till himmelen”. Min pappa trodde på karma och reinkarnation, han tutade i mig den tron också, kanske därför jag är avig i min inställning till religion som vuxen. Jag blir liksom lite generad när vuxna människor säger saker som ”ingen vet vad som händer efter döden” som om man vore 10 år gammal.

    Du kommer inte bli en fågel. Du kommer inte må fantastiskt plötsligt när du är död. Det är vad jag iaf inte tror på. Därför är detta liv viktigt. Ja faktiskt totalt avgörande.

Visar 1 inlägg (av 1 totalt)
0

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.

Vi har gjort en säkerhetsuppdatering på Mind forum som innebär att logga in-förfarandet har ändrats. Du kommer i samband med att du loggar in få ditt lösenord skickat via e-mail.