Hem > Forum > Ensamhet > De 18 procenten (självkärlek i singelhushåll)

De 18 procenten (självkärlek i singelhushåll)

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
5
 • Hej!
  För någon månad sedan och efter närmare ett halvår tog mitt coronaförhållande slut. Sorgen är och har varit mycket stor, som är att vänta när kärleken tar slut.
  Så nu är jag här i isolering och pandemi, fast nu med mig själv som enda sällskap. Kontrasten mellan att ha någon annan att dela tillvaron med mot att ha hela tillvaron för sig själv är som mellan silke och sandpapper.
  I jämförelse med min coronapartner är inte jag något vidare sällskap. Tråkig, småfet, svåraktiverad, stökig, osexig, svårkonverserad, lat och inte så härligt spännande att smeka. Ni förstår, det är inte speciellt kul att vara fast med den här filuren som enda sällskap.
  Så, hur gör ni andra drygt 1 799 999 svenskar i singelhushåll för att tåla ert egna sällskap? Finns det några självälskare som kan hjälpa en självbefläckare att starta ett djupare och mer meningsfullt förhållande med sig själv?

  Jag pratar med mig själv.. Kanske dumt, men det gör jag verkligen. Jag spelar oklar musik jag gillar, jag ser om samma film eller serie igen. Jag har aldrig vart ensam och fått stå ut med mig själv, ja jag hatar mig själv. Men det är jag eller monsterna så, jag är trevligare

  Kom hit då, om du vill.

  https://discord.gg/UZpWTCU

   

  Hej,

  Det talar emot att säga att du kanske måste ändra på dig för att få ett meningsfullare och djupare förhållande med dig själv.

  Först förändra dina tankar om dig själv, för utifrån vad du räknar upp får jag intrycket att du är väldigt självkritisk? Stämmer det?

  Som jag förstår det står sakerna du räknade upp i vägen för att du ska trivas i ditt eget sällskap.

  Det kanske hjälper att testa något nytt att göra, testa att tänka i nya banor. Ny inputt kanske hjälper.

  Kanske tvinga dig själv att göra tvärtemot mot vad du brukar.

  Du nämner att du är småfet och osexig. Ja det enda jag kan komma på som lösning  är förändring faktiskt.

  Att du definierar hur du kommer bli sexig och sträva dit.

  Och om du vantrivs med att vara småfet får du börja träna och äta hälsosammare.

  Gillar igentligen inte att föreslå sådant till folk. Ytliga saker. Men om det handlar om vantrivsel med sig själv och inte med andra så borde det vara ok.

  Jag tror du har två alternativ:

  Trivas i ditt eget sällskap som du är,eller förändra de saker du räknade upp.

   

   

   

   

  Pink Sagoqu, det var väldigt roligt skrivet! Tack för det! Har mycket svårt att se att du skulle vara tråkig och svårkonverserad. Förstår dock vad du menar med kontrasten att vara ihop med någon och istället skjutas in i ensamhet med sig själv, huu. Känner inte heller att jag vet hur man skapar ett djupt meningsfullt förhållande med sig själv. Tror lite på värdighet generellt. Se sig själv som en hund (så värdigt..) man behöver mata, ta med ut på äventyr, visa omtanke till? Äh, jag vet verkligen inte.

  Hur mår du nuförtiden? Var ett tag sedan du skrev inlägget. Går det framåt med det här – om du vill säga? <3

  Pink Sagoqu, undrar också hur det är med dig. Önskar och hoppas du fått med dig lite av svaren här, så du kommer närmare att tycka om dig själv. Och det du räknar upp är såklart negativa ord men är säker det finns många fina ord att beskriva dig också, och det går att förändra saker, på egen hand eller med stöd och hjälp av andra. Vi finns här för dig.

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
5

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.