Hem > Forum > Ensamhet > Att leva för sig själv / Sociala medier

Att leva för sig själv / Sociala medier

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
4
 • Att leva för sin egen skull. Uppleva livet. Göra det som känns bra för en själv.

  Det är så jävla svårt. Jag är van att göra det som ser bra ut.

  Jag har alltid blivit lycklig av att se lyckad ut. Men nu har mitt liv nått en paus, dessutom stängde jag ner mina sociala medier pga. depression etc. för ett år sedan.

  Då tänkte jag att allt var så ytligt, ett påhitt. Vilket det är. Inte mycket är äkta på sociala medier. Men något jag inte såg i min depression var att sociala medier också kan vara kul, och kreativt. Lättsamt liksom. När man mår bra.

  Nu saknar jag det. Och känner mig vilsen. Jag hade stora kontaktnät där men nu är allt borta. Fan vad dum jag var?

  Har nästan inga vänner längre. Så vågar mig knappt ut där igen. Kommer bara se dumt ut.

  Samtidigt som jag undrar om det verkligen är så hemskt att tycka om bekräftelsen? Kan någon hjälpa mig att reda upp tankarna?

  Bekräftelse är nog något som vi alla vill ha, och även behöver vill jag påstå. Jag spenderade en stor del av min uppväxt på digitala plattformar och skärmade av mig från resten av världen i mångt och mycket. Nu i vuxen ålder har jag valt att ta avstånd från detta för att utveckla mitt liv i annan riktning. Konsekvensen jag inte förutsåg var hur ensam man känner sig efter att ha lämnat den enda grupptillhörigheten man känt under en så stor del av livet. Jag vet inte om du känner likadant men jag känner åtminstone igen mig lite i din berättelse.

  Du ha kanske hört följande tidigare men jag tycker det är intressant. Vi människor har utvecklats för att leva i stammar, och när vi förlorar kontakten med vår stam (såväl digital som fysisk) så kommer vi att må dåligt och känna oss ensamma.

  Det moderna samhället har utvecklats till att bli väldigt fokuserat på individen och dess framgång. Mallen för den moderna människan tycks vara att man ska ha bästa jobbet, finaste bilen etc. men väldigt lite sägs om vårt behov av samhörighet.

  Jag har inte hittat lösningen på mitt problem än och påstår inte att jag har någon lösning åt dig, det känns lite som att jag famlar i mörkret just nu för att hitta en ny väg framåt. Kanske känner du något liknande. Om du vill fortsätta att prata här så är det fritt fram, det är kanske bättre än inget.

  Trådstartaren

  Jo jag instämmer i känslan av ensamhet. Även om det var ett ”konstruerat” digitalt sammanhang, så fyllde det ändå det behovet.

  Jag hade aldrig bara kunnat inse att mina digitala vänner var min ”stam”. Förrän jag tog bort allt.

  Ja… Och väldigt polariserat? Jag vill fortfarande ha en viss framgång och fina grejer. Men inte på bekostnad av känslan av samhörighet och solidaritet. Jag vissnar inombords utan det.

  Jag försöker fokusera irl nu… Glömma det här snedsteget, och kanske återskapa sociala medier längre fram. Jag tycker ändå att det sa mig något att det tog mig så hårt när jag tog bort dem. Det sa mig att mitt liv var rätt fattigt utanför. Så det är där jag försöker jobba nu.

  Åt vilket håll vill du utveckla ditt liv? Vad vill du få in mer av? 🙂

  Hej! Att vara äkta än att visa upp en påhittad fasad inom sociala medier är mer hälsosamt syfte och som du säger själv att du hittat de positiva i att lägga upp på de som faktiskt sker i din värld.
  Du sätter för hög press på att leva som någon du egentligen inte är men när du sen visar vem du är och berättar att jag är den människan jag är även att du tänker inte leva i en fake värld längre. Göra ett statement att det är helt ok att bara vara den man är och inget annat. Du ska stå upp stolt när du gör detta att du vågar vara den du är!

  Trådstartaren

  Hej! Att vara äkta än att visa upp en påhittad fasad inom sociala medier är mer hälsosamt syfte och som du säger själv att du hittat de positiva i att lägga upp på de som faktiskt sker i din värld. Du sätter för hög press på att leva som någon du egentligen inte är men när du sen visar vem du är och berättar att jag är den människan jag är även att du tänker inte leva i en fake värld längre. Göra ett statement att det är helt ok att bara vara den man är och inget annat. Du ska stå upp stolt när du gör detta att du vågar vara den du är!

  ❤️ Tack för support.

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
4

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.