Hem > Forum > Ensamhet > är så jävla rädd, hjälp tack

är så jävla rädd, hjälp tack

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
3
 • jag har en kompis som verkligen funnits där för mig hela mitt liv. hon betyder allt typ. men nu har hon mått dåligt en längre period och skär sig själv, svälter sig själv och har varit nära till självmord. jag är jätterädd för att förlora henne, det kanske låter själviskt men så är fallet. jag vill inte förlora henne men vet inte vad jag ska göra och prata med en vuxen kan jag inte göra.

  jag har en kompis som verkligen funnits där för mig hela mitt liv. hon betyder allt typ. men nu har hon mått dåligt en längre period och skär sig själv, svälter sig själv och har varit nära till självmord. jag är jätterädd för att förlora henne, det kanske låter själviskt men så är fallet. jag vill inte förlora henne men vet inte vad jag ska göra och prata med en vuxen kan jag inte göra.

  Har du någon aning varför hon börjat med att göra så? Hur gammal är hon?

  jag har en kompis som verkligen funnits där för mig hela mitt liv. hon betyder allt typ. men nu har hon mått dåligt en längre period och skär sig själv, svälter sig själv och har varit nära till självmord. jag är jätterädd för att förlora henne, det kanske låter själviskt men så är fallet. jag vill inte förlora henne men vet inte vad jag ska göra och prata med en vuxen kan jag inte göra.

  God kväll här på Mind Forumet.

  * Har läst hela ditt inlägg och hör att Du VERKLIGEN är orolig för din kompis hälsa.

  * Känner igen mig väldigt i det du beskriver fast i en helt annan situation har jag varit med om själv…

  * Vet Du om Din kompis går hos någon öppenvårdsmottagning och får prata ut (lufta lungorna med / en form av ventil.)  med professionell vårdkontakter så som t.ex. psykolog, psykiatrisk sjuksköterska eller läkare / överläkare etc?

  * Jag tycker Du som kompis skulle prova att chatta med MiNDs Självmordslinje, inne på MiND.se hemsida eller ringa in till MiND;s Självmordslinje 90101 och rådfråga dem vad som är bäst att göra i en sådan situation som Du befinner dig i och är rädd för din kompis hälsotillstånd?

  * Hoppas MiND Moderatorerna eller Volontärerna kunde svara på detta inlägg.

  * Hoppas Du får ett bättre svar än mig ifrån MiND oavsett här på Mind Forum:et eller Chatten eller via Telefon.

  Var rädd om dig också…

  På återseende…

  Jag tycker inte att du ska känna dig självisk för att du inte vill förlora din kompis. Jag tror att det är precis det hon behöver. Att någon älskar henne och bryr sig och vill ha henne kvar.

  Fast hon kanske har svårt att ta till sig den omtanken nu.

  Jag tror du ska vända dig till någon som är proffs på fin situation som kan stötta dig.

  Du skriver att du inte kan prata med en någon om det, tolkar jag det rätt om jag frågar om det är för att du känner att du förråder din kompis.

  Hon kanske tycker att det är jobbigt att någon ingriper nu, men när hon mår bättre kommer hon säkert att uppskatta det.

  Jag har upplevt att när man mår dåligt kan man uppleva en trygghet i att vara kvar där. I allt negativt och destruktivt. Man är rädd för att må bra igen.

  När jag var deprimerad kändes det som något tagit över min hjärna, en djävul eller demon.

  Jag såg ingen utväg ur mår det, och djävulen såg också till att jag var rädd för att må bra igen.

  Jag tror denna känsla beror på obalans bland signalsubstanserna i hjärnan. Brist på seratonin.

  När jag såg allt i svart och det till och med kändes tryggt, och som mitt naturliga tillstånd fick jag antidepressiv medicin utskriven av en läkare. Medicinen var Citalopram och jag äter den fortfarande förebyggande. Men läkaren sa att medicinen i början gör att det känns värre. Den har en slags invänjningstid. Så i början bör man också ha en samtalskontakt.

  Jag tror att din kompis behöver äta medicin för att må bättre också, och såklart en samtalskontakt.

  Men jag tycker att du ska prata med en vuxen ändå, efterdom det är olidligt att bara se på hur dåligt någon man tycker om mår. Hellre förråda personen än inte göra något alls tycker jag.

  På din beskrivning mår hon fruktansvärt dåligt. Allt är svart. Så mitt råd är att ingripa!

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
3

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.

Vi har gjort en säkerhetsuppdatering på Mind forum som innebär att logga in-förfarandet har ändrats. Du kommer i samband med att du loggar in få ditt lösenord skickat via e-mail.