Hem > Forum > Ensamhet > Är ensam, har en syster jag nämnde det för, fick så för mig konstigt svar

Är ensam, har en syster jag nämnde det för, fick så för mig konstigt svar

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
5
 • Jag är ensam, jag har inga vänner eller kompisar. Jag har en syster som är några år äldre än mig. Ingen nära kontakt med henne längre. Var inte nära så där tidigare heller, men nu är den nästintill obefintlig. Ett sms vid jul och födelsedag. Inget mer. För en tid sen så pratade vi två i telefon, vi kom in på att jag är så ensam. Jag öppnade upp mig lite om det, inget jag gärna gör för jag skäms över mitt liv och hur misslyckat allt är. Hon har så klart vetat om min ensamhet i flera år, men jag har aldrig pratat med henne om det. När jag kom in på att jag inte har någon att vända mig till om så bara för att prata lite, ta en fika och så, så sa hon att jag inte är ensam. Jag tänkte då innan hon pratade vidare att hon menar så klart att hon finns ju där. Men det var inte vad hon sa, hon tyckte att jag kan kontakta kyrkan för att få umgänge där. Jag blev så snopen först över svaret, jag trodde att hon skulle säga som sagt att hon finns ju där. Hennes svar har gjort att jag har känslan att hon inte vill ha mig i sitt liv. Är jag bara fånig i dom tankarna? Jag skulle själv aldrig ha svarat så. För mig skulle familjen vara allt, om jag nu haft någon.

  Var bor du.

  <3 Det låter helt hemskt att hon sa så om kyrkan, fina du. Det skulle ju innebära att fenomenet ensamhet inte existerar i vårat samhälle eftersom vi har kyrkor att ansluta till?

  Tolkar det som att hon ändå vill ha kontakt, men säger mellan raderna att det här ensamhetsproblemet behöver lösas på något sätt som inte inkluderar henne i så hög utsträckning? <3

  Vissa är också så himla plumpa i sina uttalanden. De tänker inte så klart utan bara häver ur sig floskler som att söka sig till kyrkor, eller skaffa sig en psykolog. Det är vad somliga ”hör” att man ska säga när någon är sårbar och söker emotionellt stöd. Jag vet faktiskt inte varför folk ibland är så korkade ärligt talat. För det sårar ju.

  Den här systern borde ju reagerat, kan jag tycka då, något i stil med: Kan jag hjälpa dig på något sätt?

  Stor kram!

  Trådstartaren

  Var bor du.

  Jag bor i Stockholm.

  Trådstartaren

  Har funderat på om jag ska ta upp vad hon sa, men vet inte om jag vågar. Tänker att om hon faktiskt säger att hon inte är intresserad att ses någon gång för en fika, då finns det ju ingen anledning att hålla den absolut minimala kontakten som är nu. Men samtidigt så kanske det inte lät som det hon menade. Kanske man inte frågar för att man vill ändå hålla hoppet uppe att våran relation kan ändras till det bättre så småningom.

  <3 Ja, tror du får hitta svaret inom dig så det blir ett helt rätt beslut. Kan förstå rädslan att förlora den lilla spillran som finns kvar mellan er. Visst kan det också vara så ibland att man går runt och funderar på något som skaver och det kanske kan växa sig större ifall man inte luftar det med motparten, att man kanske går runt ledsen och sårad i onödan också. En annan tanke, än att ta upp just detta, kanske kan vara just att föreslå en fika med dag och plats. Kolla hur hon besvarar det? Tänker att det inte borde riskera nåt?

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
5

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.

Vi har gjort en säkerhetsuppdatering på Mind forum som innebär att logga in-förfarandet har ändrats. Du kommer i samband med att du loggar in få ditt lösenord skickat via e-mail.