Hem > Forum > Diskriminering > Vården är ett skämt som inte är roligt

Vården är ett skämt som inte är roligt

Visar 7 inlägg - 1 till 7 (av 7 totalt)
6
 • Jag sökte till psykiatrin pga självmordstankar och självmordsförsök. Fick prata 2 gånger i telefon och svara på en massa frågor, mest om droger och alkohol som jag inte använder. Det kändes otrevligt. Så kommer jag dit igår och läkaren har poker face och ger knappt någon respons. Jag blir nervös och pratar på. Sen säger han till slut att jag ska gå på vårdcentralen och att psykiatrin är till för de som behöver utredas för autism eller ska tillbaka till arbetslivet. Jag bad också om antidepressiv medicin. Det tyckte han var en bra ide, om vårdcentralen skrev ut den för det tänkte inte han göra för jag ska tydligen inte gå på psykiatrin…Det blir så bra varje gång jag söker mig till psykiatrin,inte, detta var 4e gången…Min syster gjorde ett självmordsförsök och skulle sen bara skickas hem efter magpumpning. Hon frågade om det inte blev någon uppföljning/mer vård ”Du kan få elchocker om du vill?” sa läkaren. De vill att folk ska dö känns det som.

  <3 Oj, låter väldigt kyligt och ett oerhört dömande beteende av psykiatrin. Blir mörkrädd! Hur självmordstankar och självmordsförsök inte betraktas allvarligt nog ligger bortom min förmåga att förstå.

  Tror definitivt man måste sluta skönmåla läget inom sjukvården generellt och mer gå på verklighetsbeskrivningar från patienter, som vittnesmålen från dig och din syster <3

  Stor kram

  Trådstartaren

  Tusen tack för ditt empatiska svar. Det är läskigt ibland hur man blir bemött när ingen ser och hör.

  Stor kram tillbaka

  Hej, jag har fått liknande bemötande 😞 Kallt pokerface och utskrivning av medicin och sedan hej då…Ingen terapi, inga samtal. De vill att man ska vända sig till kommunen och gå på någon daglig verksamhet. Jag har slutat vända mig till vården för längesedan. Jag mår sämre under pågående kontakt med dem. Känns som man gjort något kriminellt för att man råkar må dåligt  och behandlas därefter. Detta borde uppmärksammas mer!

  Med all respekt som vård- och samhällsinsatser inom psykiatrin förtjänar (viktigt att inte generalisera) finns det en stor begräsning på resurser i form av både pengar och personal, samtidigt som mycket av fokus hamnar på att behandla symptomen i stället för orsakerna till symptomen.  När man inte förstår orsakerna flyttar man fokus till symptomen i stället. Hur mycket förstår vetenskapen om orsakerna till så många varierande psykiska tillstånd som en människa kan uppleva och uppvisa?  Hur kan vetenskapen som utgår från att vi människor består endast av en fysisk kropp kunna förstå sig på och behandla tillstånd som är starkt förankrad i själen? Hur kan de förstå dessa tillstånd på riktigt om de förnekar att vi alla är en ande i grunden och har ett ”bagage” med oss från tidigare existenser som direkt påverkar våran nuvarande existens? När de inte förstår tankens krafter och påverkan i allas liv? När det inte förstår att den fysiska världen som vi lever i är i ständigt kontakt och ömsesidigt påverkan med den andliga världen?

  Med detta sagt vill jag verkligen INTE påverka dig att låta bli och söka den hjälpen som samhället erbjuder eller dess behandlingar. Utan försöker endast väcka några funderingar hos dig samt betona att vi inte kan glömma hur väsentligt det är att hjälpa sig själv..

  Acceptera inte att ditt liv måste se ut som det gör. Ta makten och börja styra ditt liv mot nya horisonter. Ta emot hjälp men glöm inte att utvärdera effekten av den hjälpen som du får. Tappa aldrig tron att det är möjligt att bli bättre. Tankar har en oanade stor påverkan i våra liv. De skapar vår värld. Arbeta ständigt med dig själv och så småningom kommer du att kunna omvandla mörkret inom dig till ljus, sorg till glädje och tomhet till fullfyllnad. Ett litet ljus är allt som krävs för att bryta den totala mörkret. Många gånger har den rätta vägen funnits så nära oss men vi, medvetet eller omedvetet, tittat bort eller helt enkelt inte sett den, utan sökte efter vägar och svar någon annanstans.
  Sann lycka och välmående är ett inre tillstånd som man bara kan uppnå om man arbetar konstant med sig själv. Lyckan är ingen fysisk plats. Inte heller beroende av social-, karriär-, familj- eller ekonomiskstatus. Lär känna dig själv. Försök förstå vad som händer i din inre väld och i ditt liv. Gör din inre utveckling och förändring till det bättre den nya mening av ditt liv och lyckan ska komma till dig. Det finns så otroligt mycket som du kan förändra i ditt inre och yttre liv, även om det inte alltid känns så. Vi har alla enorma potentialer inom oss själva som bara väntar på att bli upptäckta och utvecklade. Som en frö planterad i bra jord, men utan vatten, sol och omvårdnad för att växa och uppnå sin riktiga potential. När vi plötsligt ser till att uppfylla dessa behov, vecka efter vecka, år efter år, kommer det att växa och slutligen bli ett vackert och fint träd som då belönar vårt hårda arbete med skugga och frukter. Tiden skapar, förändrar, lindrar och omvandlar allt, utom Gud.

  Livet består av två delar. Ena delen kan vi påverka, vi har makt över, och den andra delen kan vi inte påverka, saknar alltså makt över (även om vi alltid har makten att påverka hur dessa påverkar oss inombords). Vi kan påverka mycket genom våra beslut, handlingar, tankar, tro, värderingar, prioriteringar osv.. Däremot finns det mycket som vi inte kan påverka, såsom tiden, när, hur och om vissa händelser inträffar för att endast nämna några.

  Låt oss fokusera på den delen som vi kan påverka. Och det är så otroligt mycket som vi kan påverka. Var kan vi finnas inspiration, mening, syfte och krafter någonstans? Uppenbart finns det mycket i denna värld som många av oss har svårt att relatera till och finna glädje i. Men måste vi begränsa oss till de få vägar som presenteras för oss som de som tar oss till lyckan och framgång? Tänk om de flesta har fel? Tänk om de vägar som verkligen leder till ett harmoniskt, lyckligt och meningsfullt liv går i en helt annan riktning?

  När det gäller den andra delen av livet som vi inte kan påverka, varför inte försöka förstå den, leva i harmoni och samarbeta med den? Kan det vara så att vi missförstått dess påverkan och syfte i våran liv? Där vi ser lidandet, finns kärlek, där vi ser orättvisa finns rättvisa, där vi ser mörkret finns ljus, där vi ser slutet finns en ny början. Att uppnå detta är möjligt och om man bestämmer sig för det öppnas det en helt ny värld framför och inom en själv.

  Efter den mörkaste natten kommer solen alltid upp.

  Allt gott <3

  Avatar

  Jag sökte till psykiatrin pga självmordstankar och självmordsförsök. Fick prata 2 gånger i telefon och svara på en massa frågor, mest om droger och alkohol som jag inte använder. Det kändes otrevligt.

  Blir så uppgiven. Psykiskohälsa är en av de dödligaste sjukdomarna, ändå tas den inte seriöst ens av psykvården. 4 människor om dagen tar sina liv, och så har det sett ut alla mina 8 år inom psykvårdens grepp. Inget ändras, samma siffror varje år. Det bevisar att psykvården inte ens vill ändra sitt arbetssätt.

  För det du beskriver är det så många som varit med om. Jag kan inte ens räkna hur många gånger jag fått sådan här elak och orättvis behandling. Hur många av mina medmänniskor som fått det, är en total omöjlighet för mig att räkna ut. Att dem också har varit med om det multipla gånger som mig, gör att jag givit upp psykvården.

  Senaste för två dagar sedan fick psykvården kritik för att en människa tog livet av sig och den människan blev hemskickad , likt din berättelse. Dem fick lite arga ord i media, sedan hände INGET.
  Regeringen gör inget, politikerna gör inget, och psykvården följer bara vad regeringen och politikerna INTE gör för att göra psykvården bättre.

  Sedan att poliser hämtar sköra människor med tvång i deras hem helt utan utbildning är ett skämt. Så illa vissa poliser behandlar en när man mår som allra sämst. En del poliser behandlar en som en kriminell, fast man inte är farlig för någon annan, bara ligger i en boll och inte rör på sig och vill dö.
  Sedan deras beteende i polisbilen mot en som är skör och vill dö, om Regeringen skulle sett det och brytt sig om det, så skulle vissa poliser sitta i Fängelse.

  JAGBLIRsÅJÄvLA förBAnnAd!!!!!

  min erfarenhet är att de tror att psykiskt sjuka och folk med psykisk ohälsa är KORKADE. Alltså de som jobbar inom psykvården .DE tror också att vi är SVAGA.

  De mår endast bra när de känner sig som bättre människor jävla översittare

Visar 7 inlägg - 1 till 7 (av 7 totalt)
6

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.

Vi har gjort en säkerhetsuppdatering på Mind forum som innebär att logga in-förfarandet har ändrats. Du kommer i samband med att du loggar in få ditt lösenord skickat via e-mail.