Hem > Forum > Diskriminering > Svensk medborgare men ser inte svensk ut

Svensk medborgare men ser inte svensk ut

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
2
 •  

  Hej,

  Jag är en 20 årig tjej som är född här i Sverige och har bott här i hela mitt liv. Under en stor del av min uppväxt har jag inte känt att jag passar in bland mina svenska vänner eftersom jag inte ser ut som alla andra. Jag är ursprungligen från mellanöstern och har andra ansiktsdrag än den ”typiska” svensken. Jag har mörkt hår och mörka ögon.

  Jag tycker det är så oerhört svårt att känna mig omtyckt av andra på ett romantiskt sätt just för att jag ser ut som jag gör. När jag gick i lågstadiet blev jag utfryst av de andra tjejerna i klassen och jag har ända sedan dess trott att jag måste vara fin för att bli omtyckt och det har skapat en sådan stor trauma i mitt liv.

  Jag har ofta blivit sedd som den fula vännen eller den ”feta” vännen också eftersom jag inte är lika pinnsmal som de andra tjejerna är. Det händer ofta att jag jämför mig själv mer än normalt och det har förstört min syn på mig själv. Jag känner mig konstakt ful och äcklig och jag vet inte riktigt vad jag ska göra för att må bättre.

  Under sommaren blev jag väldigt smal för att jag led av depression och inte hade lusten eller orken att äta, så jag rasade ner i vikt och började märka att killar märker av mig mer och mer. Nyligen träffade jag på en kille och han trodde inte på mig när jag sa att jag aldrig varit med någon innan eller gjort något sexuellt med någon innan. Jag tycker inte heller att detta är hälsosamt för jag mår ännu värre när jag märker att folk behandlar mig annorlunda bara för att jag blivit smalare samt lärt mig hur jag sminkar mig bättre och styla mitt hår bättre.

  Jag har aldrig passat in och känner att jag aldrig kommer att göra det, men jag tror att jag kan börja acceptera det på något vis. Ibland känner jag mig bara så vilsen, när jag inte känner mig fin så börjar allt om på nytt igen och jag känner mig som 9åriga jag som blev utfryst av sina klasskamrater.

  Så himla tråkigt att tvingas få en så skev självbild som ung. Det är också tråkigt att vi tvingas granska oss själva och värdera oss utefter hur vi ser ut.
  Förstår att du känner dig vilsen. Om du redan gått igenom en depression så kanske du redan haft en samtalskontakt. Om inte så kanske det skulle kunna hjälpa att prata med en terapeut om det här för det låter som om det inte handlar om utseendet bara.
  Du är viktigt bara genom att finnas och ditt egna värde ser du genom att vara en person du kan vara stolt över. Inte vad du tar på dig eller hur många kilo du väger.

  Trådstartaren

  Hej Olive Buloce,

  Jaa du det är mycket som hänt som har lett upp till detta moment i mitt liv. Jag tror att mycket av det kan spåras tillbaka till när jag var liten och hur min självbild blev påverkad av allt negativt i min omgivning.

  Det jobbiga är bara att jag inte haft någon professionell att prata med, inte om min nedstämdhet i somras eller detta och det kanske är dags att göra det. Jag håller med dig.

  Tack så mycket. <3

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
2

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.

Vi har gjort en säkerhetsuppdatering på Mind forum som innebär att logga in-förfarandet har ändrats. Du kommer i samband med att du loggar in få ditt lösenord skickat via e-mail.