Hem > Forum > Diskriminering > Svensk medborgare men ser inte svensk ut

Svensk medborgare men ser inte svensk ut

Visar 9 inlägg - 1 till 9 (av 9 totalt)
8
 •  

  Hej,

  Jag är en 20 årig tjej som är född här i Sverige och har bott här i hela mitt liv. Under en stor del av min uppväxt har jag inte känt att jag passar in bland mina svenska vänner eftersom jag inte ser ut som alla andra. Jag är ursprungligen från mellanöstern och har andra ansiktsdrag än den ”typiska” svensken. Jag har mörkt hår och mörka ögon.

  Jag tycker det är så oerhört svårt att känna mig omtyckt av andra på ett romantiskt sätt just för att jag ser ut som jag gör. När jag gick i lågstadiet blev jag utfryst av de andra tjejerna i klassen och jag har ända sedan dess trott att jag måste vara fin för att bli omtyckt och det har skapat en sådan stor trauma i mitt liv.

  Jag har ofta blivit sedd som den fula vännen eller den ”feta” vännen också eftersom jag inte är lika pinnsmal som de andra tjejerna är. Det händer ofta att jag jämför mig själv mer än normalt och det har förstört min syn på mig själv. Jag känner mig konstakt ful och äcklig och jag vet inte riktigt vad jag ska göra för att må bättre.

  Under sommaren blev jag väldigt smal för att jag led av depression och inte hade lusten eller orken att äta, så jag rasade ner i vikt och började märka att killar märker av mig mer och mer. Nyligen träffade jag på en kille och han trodde inte på mig när jag sa att jag aldrig varit med någon innan eller gjort något sexuellt med någon innan. Jag tycker inte heller att detta är hälsosamt för jag mår ännu värre när jag märker att folk behandlar mig annorlunda bara för att jag blivit smalare samt lärt mig hur jag sminkar mig bättre och styla mitt hår bättre.

  Jag har aldrig passat in och känner att jag aldrig kommer att göra det, men jag tror att jag kan börja acceptera det på något vis. Ibland känner jag mig bara så vilsen, när jag inte känner mig fin så börjar allt om på nytt igen och jag känner mig som 9åriga jag som blev utfryst av sina klasskamrater.

  Så himla tråkigt att tvingas få en så skev självbild som ung. Det är också tråkigt att vi tvingas granska oss själva och värdera oss utefter hur vi ser ut.
  Förstår att du känner dig vilsen. Om du redan gått igenom en depression så kanske du redan haft en samtalskontakt. Om inte så kanske det skulle kunna hjälpa att prata med en terapeut om det här för det låter som om det inte handlar om utseendet bara.
  Du är viktigt bara genom att finnas och ditt egna värde ser du genom att vara en person du kan vara stolt över. Inte vad du tar på dig eller hur många kilo du väger.

  Trådstartaren

  Hej Olive Buloce,

  Jaa du det är mycket som hänt som har lett upp till detta moment i mitt liv. Jag tror att mycket av det kan spåras tillbaka till när jag var liten och hur min självbild blev påverkad av allt negativt i min omgivning.

  Det jobbiga är bara att jag inte haft någon professionell att prata med, inte om min nedstämdhet i somras eller detta och det kanske är dags att göra det. Jag håller med dig.

  Tack så mycket. <3

  Det kan bli bra. Jag är idag 43 år och har levt med känslan av att vara annorlunda hela livet. Jag är adopterad.

  Jag växte upp med en psykiskt sjuk mamma.

  Dessa båda faktorer gjorde att jag fick beroendesjukdomen och började dricka alkohol för att lindra mitt anknytningstrauma.

  Idag är jag nykter och har börjat läka mina anknytningssår. Ju mer jag tar plats i världen och i mig själv desto mer glömmer jag bort annorlundakänslan.

  Tips för läkning är att skapa en relation till ditt inre barn. Ta fram en bild av dig själv som liten och se vad ni har att säga varandra.

  Lycka till.

   

  Låt inte de människor som fått dig att känna dig fel bara för du sett annorlunda ut än dem ta över, idag mer och mer tycker jag alla typer av skönheter, ursprung, vikt eller vad det nu kan vara kommer fram mer i media och så ska det vara, vi är alla bra. Jag har också märkt en skillnad från uppväxten tills vuxenlivet och jag kan säga att förändringen har gjort att jag blev en jordnära, äkta person som inte bryr sig särskilt om vikt eller vad det nu kan vara och jag tror du också är, kommer bli en sådan och det är det som räknas. De som tyckt du var fel har själva felet hos sig, är rädda för att det ska bli upptäckt och försöker därför peka på dig bakåt i tiden, inget du ska bry dig om tycker jag.

  Hej, Jag är en 20 årig tjej som är född här i Sverige och har bott här i hela mitt liv. Under en stor del av min uppväxt har jag inte känt att jag passar in bland mina svenska vänner eftersom jag inte ser ut som alla andra. Jag är ursprungligen från mellanöstern och har andra ansiktsdrag än den ”typiska” svensken. Jag har mörkt hår och mörka ögon. Jag tycker det är så oerhört svårt att känna mig omtyckt av andra på ett romantiskt sätt just för att jag ser ut som jag gör. När jag gick i lågstadiet blev jag utfryst av de andra tjejerna i klassen och jag har ända sedan dess trott att jag måste vara fin för att bli omtyckt och det har skapat en sådan stor trauma i mitt liv. Jag har ofta blivit sedd som den fula vännen eller den ”feta” vännen också eftersom jag inte är lika pinnsmal som de andra tjejerna är. Det händer ofta att jag jämför mig själv mer än normalt och det har förstört min syn på mig själv. Jag känner mig konstakt ful och äcklig och jag vet inte riktigt vad jag ska göra för att må bättre. Under sommaren blev jag väldigt smal för att jag led av depression och inte hade lusten eller orken att äta, så jag rasade ner i vikt och började märka att killar märker av mig mer och mer. Nyligen träffade jag på en kille och han trodde inte på mig när jag sa att jag aldrig varit med någon innan eller gjort något sexuellt med någon innan. Jag tycker inte heller att detta är hälsosamt för jag mår ännu värre när jag märker att folk behandlar mig annorlunda bara för att jag blivit smalare samt lärt mig hur jag sminkar mig bättre och styla mitt hår bättre. Jag har aldrig passat in och känner att jag aldrig kommer att göra det, men jag tror att jag kan börja acceptera det på något vis. Ibland känner jag mig bara så vilsen, när jag inte känner mig fin så börjar allt om på nytt igen och jag känner mig som 9åriga jag som blev utfryst av sina klasskamrater.

   

  Hej

  30 år + är jag. Jag går igenom samma sak att kallas helt genom svensk av föräldrarna och ändå märker att så är inte läget. Jag undrar vad som har hänt vart mina riktiga föräldrar tog vägen. Dem gjorde det säkert i mina äldre år när jag lades in på psyket och drogades ner med många tabletter i över ett år. Sen kom tvillingar till dem och jag var säkert hjärntvättad. Jag var inte förtjust i dem och senaste åren ljög hur jag älskade dem på sociala medier för att låtsas att allt var normalt.

   

  Skam över mig. jag vill bryta kontakten med dem. dem är narcists

  Hej 30 år + är jag. Jag går igenom samma sak att kallas helt genom svensk av föräldrarna och ändå märker att så är inte läget. Jag undrar vad som har hänt vart mina riktiga föräldrar tog vägen. Dem gjorde det säkert i mina äldre år när jag lades in på psyket och drogades ner med många tabletter i över ett år. Sen kom tvillingar till dem och jag var säkert hjärntvättad. Jag var inte förtjust i dem och senaste åren ljög hur jag älskade dem på sociala medier för att låtsas att allt var normalt. Skam över mig. jag vill bryta kontakten med dem. dem är narcists

   

  Jag har själv det mörka långa håret och mörka ögonen

  Du komme rinte tro mig men jag är svensk och växte upp i förorten och att dedär har hänt mig fast tvärtom. För smalt hår, fräknar är konstigt var typ de största som alla tyckte var mest fel lixom först ska jag rada upp de finaste sakerna med mellanöster drag. ! tjockt fint hår även om det är lockigt eller rakt är sjukt fint. Ny har typ bra hy oftast?? Tänk Jasmin aladin tänk hon i ringaren av Norte dam. Kolla på kändisar hela de kardshians, Bella och Gigi hadid. De finns så många mer Cindy vart är hon ifrån. Min poäng är att skönhet är inte hur många killar som gillar dig eller ditt ursprung. Skönhet är hälsa äta nyttigt sova bra träna för du är du hälsosam ta en choklad eller glass ibland men hälsosam livsstil generellt ha intressen träffa kompisar. Sånna saker att vara en snäll trevlig glad människa är sjukt attraktivt. De spelar ingen roll vad man kommer ifrån i min värld. Hitta inspiration till ditt utseende vädja om den du är och SKIT I KILLAR skit i att du är annorlunda från dina kompisar så många i denna värld ser lika ut som dig och bland dina kompisar är du inte annorlunda du är en stjärna du är unik du är space till gruppen. Gruppen blir hetare pågrund av dig för att du ger lite spice. Så nu har jag hypat upp dig gumman gå och ta ett bad använd en badbomb tänd ett ljus. Tvätta dig skrubba dig raka dig. Tvätta håret. Ta på dig en ren morgonrock. Sitt i en filt och bara känn att jag är en gudinna. hahhahhah jag är så extra

  Trådstartaren

  Du komme rinte tro mig men jag är svensk och växte upp i förorten och att dedär har hänt mig fast tvärtom. För smalt hår, fräknar är konstigt var typ de största som alla tyckte var mest fel lixom först ska jag rada upp de finaste sakerna med mellanöster drag. ! tjockt fint hår även om det är lockigt eller rakt är sjukt fint. Ny har typ bra hy oftast?? Tänk Jasmin aladin tänk hon i ringaren av Norte dam. Kolla på kändisar hela de kardshians, Bella och Gigi hadid. De finns så många mer Cindy vart är hon ifrån. Min poäng är att skönhet är inte hur många killar som gillar dig eller ditt ursprung. Skönhet är hälsa äta nyttigt sova bra träna för du är du hälsosam ta en choklad eller glass ibland men hälsosam livsstil generellt ha intressen träffa kompisar. Sånna saker att vara en snäll trevlig glad människa är sjukt attraktivt. De spelar ingen roll vad man kommer ifrån i min värld. Hitta inspiration till ditt utseende vädja om den du är och SKIT I KILLAR skit i att du är annorlunda från dina kompisar så många i denna värld ser lika ut som dig och bland dina kompisar är du inte annorlunda du är en stjärna du är unik du är space till gruppen. Gruppen blir hetare pågrund av dig för att du ger lite spice. Så nu har jag hypat upp dig gumman gå och ta ett bad använd en badbomb tänd ett ljus. Tvätta dig skrubba dig raka dig. Tvätta håret. Ta på dig en ren morgonrock. Sitt i en filt och bara känn att jag är en gudinna. hahhahhah jag är så extra

   

  Hahahaha du är så snäll 🙁 Tack hjärtat du fick mig att må bättre faktiskt, och du har helt rätt för den delen också det borde inte alltid handla om utseendet men ibland blir det bara lite tufft men vad ska man göra egentligen. Finns så mycket annat om mig som gör mig till den jag är oavsett vad lix. Men tack igen och detsamma verkligen du är säkert skitvacker o allt. All kärlek till dig <3

Visar 9 inlägg - 1 till 9 (av 9 totalt)
8

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.