Hem > Forum > Diskriminering > Rädd för vården i Sverige

Rädd för vården i Sverige

Visar 7 inlägg - 1 till 7 (av 7 totalt)
6
 • Har akut tryck från stelopererade nackkotor bak o sköldkörtel fram med ständigt ont i hals o svalg. Kan knappt äta o dricka men får vänta nu i ett år på hjälp. Har fått svår social fobi o panikångest av att inte bli trodd o bollad inom vården. Min kropp som tidigare var stark är nu obalanserad, ledvärk, muskelvärk, domningar. Får knappt fram min röst att prata med då trycket fram är obehagligt och huvudet orkar jag knappt hålla upp el vrida på, finns inget viloläge varken ståendes el liggandes. Magen är sönderstressad vid det här laget och hjärnan vill bara slockna. Det här har pågått alldeles för länge. Klarar inte att gå ut, bara kort stund o vill inte att någon ser mig i det här skicket. Tidigare pratade jag med allt o alla på mina långa promenader. Vill bara avsluta allt, men eg vill jag få hjälp o förståelse från vården så jag kan bli mig själv igen. Men mina dåliga erfarenheter gör att jag inte vill sätta min fot där, fast jag skulle behöva åka akut då jag har stora problem med hals o nacke. Någon mer med lika erfarenhet el goda råd?

  Hej! Jag undrar om ett personligt ombud skulle vara ett bra stöd, om det finns möjlighet. Har inte erfarenhet av dina specifica kroppsliga problem, men kanske finns på Facebook i stödgrupper om du söker där.

  En till fundering… Kanske har du större tur om du åker till akutsjukhus? Har själv gjort så en gång för att få bättre hjälp och det lyckades.

  Trådstartaren

  En till fundering… Kanske har du större tur om du åker till akutsjukhus? Har själv gjort så en gång för att få bättre hjälp och det lyckades.

  Tack för ditt svar o försök till hjälp, det uppskattas. Vilket akutsjukhus åkte du till?Har provat både Västerås (de gjorde ingenting, bollade mig bara vidare) och Uppsala som bollade mig vidare till husläkaren. Något är väldigt fel i min hals o det gör mig desperat, men tyvärr lyckas jag hålla skenet uppe den korta stund jag är där och när det är riktigt illa vågar jag inte åka, känner mig så utsatt då o kan inte ens tala för mig själv då. Ursäkta om det blev långt svar. Fick du den hjälp du behövde?

  Förlåt menade inte akutsjukhus utan tänkte på akutmottagning på sjukhus. Jag besökte den som ligger på sjukhuset i Sundsvall för den var närmast, de hjälpte mig med undersökning som jag ville ha efter att ha fått oväntat urinstopp några dagar dessförinnan, så ja jag blev nöjd.

  Kanske kan du skriva ned dina symptom och vad du vill ha för hjälp (kanske vill du bli undersökt t ex) innan du åker in? Du kan även prova skriva ned fördelar och nackdelar med att söka hjälp hos vården, för att klargöra för dig själv.

  Det är jag som skriver kort, du skriver inte alls för långt.

  Trådstartaren

  Förlåt menade inte akutsjukhus utan tänkte på akutmottagning på sjukhus. Jag besökte den som ligger på sjukhuset i Sundsvall för den var närmast, de hjälpte mig med undersökning som jag ville ha efter att ha fått oväntat urinstopp några dagar dessförinnan, så ja jag blev nöjd. Kanske kan du skriva ned dina symptom och vad du vill ha för hjälp (kanske vill du bli undersökt t ex) innan du åker in? Du kan även prova skriva ned fördelar och nackdelar med att söka hjälp hos vården, för att klargöra för dig själv. Det är jag som skriver kort, du skriver inte alls för långt.

  Ok vad bra att du blev hjälpt och tack för tipset. Ha en trevlig kväll!

  Trevlig kväll 🙂

Visar 7 inlägg - 1 till 7 (av 7 totalt)
6

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.

Vi har gjort en säkerhetsuppdatering på Mind forum som innebär att logga in-förfarandet har ändrats. Du kommer i samband med att du loggar in få ditt lösenord skickat via e-mail.