Hem > Forum > Diskriminering > Nekad online-terapi!

Nekad online-terapi!

Visar 12 inlägg - 1 till 12 (av 13 totalt)
12
 • Nu är jag så jävla förbannad, ledsen och upprörd! Jag har sökt internet-terapi eftersom jag knappt känner att jag får något stöd alls av psykiatrin. Men både Capio och Mindler nekade mig det och hänvisade till mina behandlare på psykiatrin, de hävdar att de inte har möjlighet att hjälpa mig! Men VA FAN, jag behöver lite samtalsstöd just nu bara!! Som vem som helst kan behöva!

  Mindler, fy fan, vänd er aldrig dit!! Jag blev avfärdad efter bara 30 sekunders chatt, och hänvisad till psykiatrin! FÅR de ens avfärda folk bara sådär?? Jag trodde att dessa forum var för ALLA!? Så ledsen! Känner mig så kränkt och diskriminerad!

  Jag har bara kontakt med psykiatrin en gång per månad, och känner att jag skulle behöva kompletterande samtalsstöd däremellan. Men nä ingen vill ge mig det för att jag har npf-diagnoser och medicinerar, jag uppmanas bara att kontakta psykiatrin!!

  Någon som vet att det brukar gå till på det här sättet? Usch, fy, oönskad överallt!

  Men ring mobila teamet om det finns något sådant i närheten. Jag brukade ringa dit för några år sedan och det gick bra.

  Trådstartaren

  Men de kan väl inte ge kontinuerliga samtal, eller? Det är inte akuta enstaka samtal jag har behov av, utan samtalsterapi i väntan på psykoterapibehandling!

  Trådstartaren

  Men de kan väl inte ge kontinuerliga samtal, eller? Det är inte akuta enstaka samtal jag har behov av, utan samtalsterapi i väntan på psykoterapibehandling!

  Du bemöter ju inte ens min fråga ang. att bli diskriminerad av dessa terapi-forum som sägs vara så himla bra!!

  Du bemöter ju inte ens min fråga ang. att bli diskriminerad av dessa terapi-forum som sägs vara så himla bra!!

  Jag är bara ett psykfall. Ville bara ge dig ett tips. Inget annat.

  Trådstartaren

  Jag är bara ett psykfall. Ville bara ge dig ett tips. Inget annat.

  Men vad exakt kan mobila teamet hjälpa till med? JAG är inget psykfall däremot, jag behöver en samtalskontakt! Men verkar OMÖJLIGT att få det!

  Någon annan som har erfarenhet av att bli nekad online-terapi? Eller någon respons? Får det gå till så??

  Jag förstår att du är upprörd och känner dig illa behandlad. Det jag kanske kan bidra med i tråden är att beskriva att Mindler med flera som erbjuder sk ”internet-terapi” enbart har i uppdrag att ge vård inom första linjens psykiatri, dvs på vårdcentralsnivå. När de ser att du redan är inskriven inom psykiatrin anser de att du har ett vårdbehov som överstiger deras kompetens. Mindler m fl har överhuvudtaget inte den typen av stödsamtal som du efterfrågar, och som helt klart borde finnas, utan erbjuder korta standardiserade terapiprogram för lätta besvär, t ex en mild depression.

  Deras psykologer följer alltså i huvudsak olika manualer i mötet med patienterna och patienten tillåts inte att prata fritt om det som han/hon behöver. Jag förstår att du önskar samtalsstöd men då jag är insatt i vad de olika nätföretagen erbjuder så kan jag säga dig att det inte är någon större förlust att inte kunna få prata med dem.

  Stödet är knapphändigt, inte baserat på det individuella vårdbehovet och är i likhet med annan nätbaserad vård till för att snabbt producera vårdmöten och generera vinst åt vårdföretagen.

  Jag råder dig att söka dig till exempelvis Frälsningsarmén eller Svenska kyrkan som erbjuder samtalsstöd utan att man behöver vara troende och man behöver inte ha några religiösa inslag i samtalen. Dessa kan finnas där och bara lyssna och finnas till i väntan på att du erhåller psykoterapi.

  Trådstartaren

  Tack för att du förklarar! 👍 Okej men då är det ju ingen förlust ju! 😁

  Jag förstår att du är upprörd och känner dig illa behandlad. Det jag kanske kan bidra med i tråden är att beskriva att Mindler med flera som erbjuder sk ”internet-terapi” enbart har i uppdrag att ge vård inom första linjens psykiatri, dvs på vårdcentralsnivå. När de ser att du redan är inskriven inom psykiatrin anser de att du har ett vårdbehov som överstiger deras kompetens. Mindler m fl har överhuvudtaget inte den typen av stödsamtal som du efterfrågar, och som helt klart borde finnas, utan erbjuder korta standardiserade terapiprogram för lätta besvär, t ex en mild depression. Deras psykologer följer alltså i huvudsak olika manualer i mötet med patienterna och patienten tillåts inte att prata fritt om det som han/hon behöver. Jag förstår att du önskar samtalsstöd men då jag är insatt i vad de olika nätföretagen erbjuder så kan jag säga dig att det inte är någon större förlust att inte kunna få prata med dem. Stödet är knapphändigt, inte baserat på det individuella vårdbehovet och är i likhet med annan nätbaserad vård till för att snabbt producera vårdmöten och generera vinst åt vårdföretagen. Jag råder dig att söka dig till exempelvis Frälsningsarmén eller Svenska kyrkan som erbjuder samtalsstöd utan att man behöver vara troende och man behöver inte ha några religiösa inslag i samtalen. Dessa kan finnas där och bara lyssna och finnas till i väntan på att du erhåller psykoterapi.

  Jag kan bara instämma i det som skrivs här. Om du behöver mer stöd än vad vårdcentralen kan erbjuda, och framför allt individanpassade samtal, är nog inte Mindler m. fl. rätt för dig. Själv kontaktade jag Ahum (som fungerar på liknande sätt) en gång och det var ungefär som att använda vilken ångesthanteringsapp som helst. Psykologen använde sig av väldigt basic KBT-tekniker som nog främst passar personer med lindrig ångest och kunde inte alls anpassa sitt stöd efter mina individuella behov.

  Också jag kan rekommendera att ta kontakt med Svenska kyrkan. Jag har själv gått i samtal hos en diakon och det var verkligen superbra! Hon kunde verkligen anpassa sig efter mina individuella behov.

  Trådstartaren

  Tack för svaren! Jag upplevde att jag blev diskriminerad och nobbad pga mina diagnoser. Jag behöver specialiskompetens som de inte har, menade de. De känner inte mig!! Vad vet de om vad jag behöver?! Jag sökte inte hjälp för saker som rör diagnoserna, utan för tankar och känslor som vem som helst kan få när de är väldigt ensamma och har varit med om mycket! Bara för att man råkar ha NPF-diagnoser tror de att man har jätteallvarliga problem, typ!

  Eftersom de flesta som skriver här på Mind mår väldigt psykiskt dåligt, oavsett om de har nån diagnos eller inte, och ändå blivit ”accepterade” av nät-terapi,-företag, så känns det som att det BARA berodde på att jag har diagnoser! 🤬

  Avatar

  Underskatta inte vänner. Skaffa fler vänner på olika sätt.  Ni kan hjälpa varandra.

  Trådstartaren

  Underskatta inte vänner. Skaffa fler vänner på olika sätt. Ni kan hjälpa varandra.

  Man kan väl inte förvänta sig att vänner ska vara ”psykologer”! Jag vill ha vänner till att ha roligt med, inte att prata om problem!

Visar 12 inlägg - 1 till 12 (av 13 totalt)
12

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.