Hem > Forum > Diskriminering > Lögner i journalen

Lögner i journalen

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
4
 • Jag undrar hur ni andra mår och påverkas av att få läsa totala lögner om er själva i tex psyk-journaler, journaler från somatiska vården, utredningar från Soc osv?

  De som sitter och dikterar ihop dessa lögner, skäms de aldrig? Får de aldrig dåligt samvete? Vad vill de åstadkomma med att skriva totala osanningar och lögner?

  Blir ni liksom mig hatiska och önskar dem en plågsam död?

  Jag klarar inte av att läsa tillbaka i mina journaler, mår skit varje gång, blir arg och ledsen när jag jag läser sånt som inte stämmer!!

  När jag var ung läste jag min journal. Den var full med lögner och massa sak fel som om den var skriven om en annan person.  Jag mådde uselt vid tillfället och var omogen så jag besluta mig för min tid här var slut. Tur nog blev jag hittad och bytte till en privat klinik.

  Sakfel som stod i min journal var t ex att mina föräldrar var skilda (fel, dom är fortfarande lyckligt gifta)

  Jag har ADHD vilket är helt fel jag har Asperger

  Jag hade svårighet i skolan och svårt att nå betygsmålen vilken är helt fel. Jag hade MVG i alla ämnen utom idrott.

  De var så mycket fel och jag nämner bara en bråkdel här. Jag är övertygad att dom har skrivit om en annan person i min journal.

  Vi har inte samma problem men jag känner väl igen Missvisande journaler och förstår känslan.
  Första gången jag läste mina journaler blev jag både arg och ledsen. Hade dom inte lyssnat på mig? Tog som mig inte seriöst?
  Jag har blivit runtskickad till olika läkare och sjukgymnaster. Tyvärr hittar jag minst ett fel i varje journal. Det är ett fel för mkt, ett litet fel som kan komma att ställa till de, tex hos FK.
  Ett tips är att börja begära ut journalkopia vid besöket. På så sätt kan man snabbt ändra de som blivit fel, kunna ifrågasätta och man visar tydligt för personen att man läser de som skrivits vilket kan öka pressen på den berörda personen.

  Trådstartaren

  Vi har inte samma problem men jag känner väl igen Missvisande journaler och förstår känslan. Första gången jag läste mina journaler blev jag både arg och ledsen. Hade dom inte lyssnat på mig? Tog som mig inte seriöst? Jag har blivit runtskickad till olika läkare och sjukgymnaster. Tyvärr hittar jag minst ett fel i varje journal. Det är ett fel för mkt, ett litet fel som kan komma att ställa till de, tex hos FK. Ett tips är att börja begära ut journalkopia vid besöket. På så sätt kan man snabbt ändra de som blivit fel, kunna ifrågasätta och man visar tydligt för personen att man läser de som skrivits vilket kan öka pressen på den berörda personen.

  Jag läste hela min journal en gång, det var så hemskt att jag lovade mig själv att aldrig mer utsätta mig för det igen!  Jo då, jag var ofta arg över sånt som sades till mig vid besöken och sånt som skrevs, på den tiden.. Jag krävde nästan att det ändrades. Jag har alltid sagt till när någon påstått felaktigheter! Men vad hjälper det när ilskan sitter kvar i bakhuvudet flera år senare?

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
4

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.