Hem > Forum > Diskriminering > Hatad och vuxenmobbad

Hatad och vuxenmobbad

Visar 12 inlägg - 1 till 12 (av 39 totalt)
38
 • Jag är en kvinna med autism, 60 år gammal. Har varit mobbad hela mitt liv mer eller mindre. Fick ett litet arv 2004, köpte ett litet hus 2018 på en mindre ort där alla känner alla. Har inte sedan skoltiden mått så pass dåligt.

  En granne har sagt rent ut att han inte vill ha sådana som mig här. Jag har ju sjukersättning och han och andra  spred rykten om att jag hade drogproblem, vilket är en ren lögn, det har jag aldrig haft, har inte ens rökt. Jag blev arg och bad honom lämna mig ifred. Då började helvetet på allvar. Han sade att han skulle driva bort mig och och sprida ut att jag stal. “Jag har många vänner” var det han sade ordagrannt. (Jag har alltid varit hederlig, inte ens en kola har jag stulit som barn).Han har försökt köra över mig, och sagt han skall ha ihjäl mig. Okända bilar har krypkört efter mig, hundar har bussats på mig, en bet mig så, inte så att det gick igenom men så jag fick blåmärken. Polisen är inblandad och det blev litet bättre efter det, de kör inte runt på min tomt längre.

  Han har två söner som jobbar på den lilla Ica-butiken här och de känner även personalen på COOP. De började säga att mitt betalkort inte fungerade, eller avbröt köpet mitt i transaktionen, vilket gjorde mig nervös. En gång Avbröts mitt köp tre gånger och mitt kort slutade fungera. En gång på Ica fick jag inte se summan när jag skulle betala med kort. Bad då få tala med chefen, han kom dit och skällde ut mig och sade att jag var otrevlig. Han sade också att han kände andra med autism och att jag inte var som dem. Han sade också att de hade övervakningskameror. Vad han inte visste, men som jag talade om då var att jag spelade in hela förloppet, samtalet på en app. Från det jag gick in i butiken. Jag hade gjort det varje gång jag handlade där sedan ett halvår tillbaka. eftersom jag ville skydda mig själv. För jag tror ju att om jag inte spelat in samtalet hade han kunnat säga att han kom fram till kassan för att han sett mig stjäla. Jag menar om han visat videofilmen för någon. Har funderat på DO, funderar fortfarande.

  Efter detta har jag börjat åka bussen till andra affärer för att handla. Problemet verkar vara att även en del busschafförer börjat mobba mig. (Jag har inte körkort.) Nu fungerar plötsligt inte mitt busskort/mobilbiljett eller bussen åker förbi mig om jag inte står vid en större hållplats, bussen stannar inte när bara jag skall av, så jag tvingas åka med till en större hållplats. Jag mår väldigt dåligt just nu. Man brukar tala om hatbrott, Det är ju vad detta är. Jag är otroligt ensam och ensamma människor kan man säga vad som helst om, vi kan inte försvara oss.

  Jag vet att det bara är en tidsfråga innan jag går framför tåget, har försökt tänka att de kanske tröttnar snart, men det blir ju bara värre.

   

  Hej!

  Låter som en väldigt jobbig situation. Du har inte funderat på att flytta. Börja om på ett nytt ställe.  Kanske en lite större ort där man kan vara lite mer anonym. Folk är ju inte lika otrevliga överallt. Man skall ju inte behöva ha det som du har det. Hoppas det ordnar upp sig på något sätt. Kram😍

  Avatar

  <3 Fina du, så fasansfullt! Usch, den där mannen som startade det här hatbrottet emot dig tycker jag borde sättas bakom lås och bom, ärligt talat. Tänker på ondska när jag läser vad de systematiskt utsätter dig för. Jag har inte varit med om exakt liknande men har däremot varit utsatt en hel del för hat och mobbing så kan hundra procent relatera till obehaget när människor går emot en på det sättet. Ju fler desto värre. Vet inte om det hjälper dig att höra det, önskar mest att du ska slippa känna dig ensam i din utsatthet. Tycker det är så starkt och bra gjort av dig att spela in samtalen. Föreslår absolut att du gör en polisanmälan på det här (igen), eller DO, lämnar in de bevisen som du har och gärna förstås kan ta dig ifrån den här totalt intoleranta och sjuka mobbarbefolkningen.

  Stor kram

  Låter väldigt jobbigt, fruktansvärt vilka människor.  Amäla varje tillfälle när bussen inte stannar och när du nekas åka trots biljett till kollektivtrafikens kundtjänst till att börja med. Det är allvarliga fel som de förarna gör. Tänker också att funktionshindereörelsen, organisationer för autism och npf kan vara nätverk där du borde kunna få  råd och stöd, eftersom det verkar som om du blir hotad och trakasserad just på grund av din autism.  Kanske även kontakter i närområdet. Väldigt bra att du polisanmält och spelar in samtal!

  Ge inte upp, fortsätt skriv!

  Blir chockad när jag läser detta TS!

  liksom vad i he*vete?!!

  är dem 4 år gamla eller?? Det där på Ica får mig att koka av ilska.

  Jag känner igen mig bodde i ett område i en storstad ( innan jag flyttade till annat ställe)där det var fruktansvärt otrevligt folk

  en tjej ,vuxen alltså. Rapade mig i ansiktet när hon gick förbi, en annan sa -jävla tönt. I mat affären jag brukade handla kände jag mig otroligt mobbad, all sån där skit. Det var som att hela jävla området var emot mig.

  Jag tror personligen inte dem kommer ändra sig, det är jättefel att du skulle komma att behöva flytta, ge inte upp, men såna idioter som du pratar om.., alltså varför finns dem ens??? Kan man fråga sig.

  Stora kramar

  Trådstartaren

  Tack för alla svar. Mår fortfarande dåligt och har inte orkat svara tidigare.

  Avatar

  Skickar kramar till dig, fina du <3

  Hej! Blev så arg när jag läste om hur dessa idioter betedde sig och även lite orolig av det du skrev. Håller på dig,läser när/om du orkar skriva.

  Trådstartaren

  Tack för alla fina komentarer och allt stöd. Igår skedde ytterligare en escalering av situationen. Han hade en bekant på besök och dennes hund attackerade mig. Jag blev rädd och sade ifrån. Då kom Han Bengt över och gav mig flera smällar med öppen han. Vid ddet tredje slaget slog omkull mig så jag föll framstupa.. Jag hade försökt ta mig in så jag föll halvvägs på min egen grusgång.  Han satte foten i min rygg och tryckte till. Sedan började han sparka överallt, jag försökte skydda ansiktet med vänsterarmen.När jag försökte resa mig upp tryckte han till igen. Han fortsatte sparka , jag skrek på hjälp, men ingen kom. Försökte ta tag i min mobil. Då stampade Han på den och sade”nu kan du ju försöka ringa polise,. Sedan gav han mig en sista spark i baken.(kan inte sitta idag pga ont i svanskotan.) Så slängde han min trasiga mobil mot min husvägg.

  Att slå med öppen hand gjorde min exmake också. Vana kvinnomisshandlare gör så, då blir det inga blåmärken.

   

  Jag gick in och ringde polisen från en gammal mobil utan simkort. De kom och tog anmälan men det blir säker nedlagt trots att han mordhotat mig tidigare. Polis och åklagare bryr sig inte om personer med autism. Vi är tredje klassens medborgare.

  Avatar

  <3 Oj, hjälp, blir chockad att läsa, kära du. Vilken fasansfull grymhet och brutal utsatthet du tvingas genomlida! Blir så ledsen och orolig. Bengt är verkligen ondskan personifierad – får rysningar. Ord kan inte förklara vilken orättvisa jag tycker det här är. Polisen får inte vända ryggen när man behöver de som mest. De får inte det.

  Tusen kramar till dig!

  Trådstartaren

  Polisen som var hit när det hände var bra, men sedan är det andra högre upp som bestämmer. De pratade med honom så kanske han låter mig vara nu.

  Det visade sig att det blivit en hel del blåmärken, nu så här efteråt. Jag har fotat dem och skickat till en kontakt på autism och aspergerförbundet. Det är viktigt att dokumentera skadorna sade hon.

   

  Avatar

  Åh, hoppas verkligen det! <3 De borde också gripit honom för misshandel. Starkt av dig att du orkade ringa polisen och även att du dokumenterat med bilder, jättebra! Jag förstår att du mår fruktansvärt dåligt av allt det här. Önskar med hela mitt hjärta att du får det lugnt nu en tid framöver!

Visar 12 inlägg - 1 till 12 (av 39 totalt)
38

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.