Hem > Forum > Diskriminering > Funkofobi mot sig själv?

Funkofobi mot sig själv?

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
1
  • Hej!

     

    Jag väntar på utredning kring ett funktionshinder, som jag definitivt upplever jag har. Min familj har olika psykiska problem och funktionshinder och har större delen av mitt liv upplevt diskriminering i det från samhället och enskilda personer. Har alltid försökt att försvara och stötta min familj i det, även om det också vägt tungt på mig.

    Problemet för mig, som har blivit mer klart nu, är att jag själv sitter på diskriminerande tankar och känslor om funktionshindrade, och har ett enormt självhat kring det. Upplever att det kommit ut i passivt aggressivitet mot mig själv och andra.

    Har någon erfarenhet av det här och vad har ni gjort för att hantera det på ett sunt sätt? Märker verkligen att det kommer ivägen för mig själv att bli mer sårbar för mig själv och andra.

    Jag har nog inget vettigt att säga direkt men hela livet har jag mött människor med olika problem på mina arbeten, och aldrig dömt dem. Som vuxen blev jag utredd av psykiatrin och fick flera diagnoser. Då började jag plötsligt tänka nedlåtande om diagnoserna och skämmas för att jag tillhörde de grupperna av människor. Jättemärkligt att en undermedveten negativ syn kom fram! Jag tycker fortfarande det är jättejobbigt att jag ”är” och ”har” vissa funktionsnedsättningar… Jag mår som bäst när jag umgås med folk som känt mig innan jag fick mina diagnoser, då de känner mig som den jag alltid varit. Det är också hjälpsamt för mig att umgås med andra funktionshindrade, på liknande nivå som mig, eftersom de inte dömmer mig och jag då även dömmer mig själv mindre.

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
1

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.