Hem > Forum > Psykiska diagnoser & tillstånd > Varför är jag ”Levande död”?

Varför är jag ”Levande död”?

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
1
  • Folk önskar att tillhöra en grupp men jag kan inte känna något sånt behov, känner inte hat, kärlek, glädje eller ilska. Visst jag kan bli sur men försvinner lika snabbt kan inte känna hat mot andra. Mitt liv har varit på ”gatans scen” där det varit mycket våld trots detta kan jag inte känna att jag tillhör den gruppen. Jag har slagits för min klubb och varit aktiv inom idrottsrörelsen som supporter men idag så är den känslan borta kan likaväl gå på min klubb som motståndaren som en okänd klubb. Har sett tusentals videos från Isis mord, tortyr med saker som skulle få alla att må illa, när jag ser detta så är det fascinerande att se någons sista stund i livet men känner inte någon sympati eller glädje eller hat för någon torteras, dödas eller tar sitt liv. Det enda jag vet är att skulle jag ställas inför valet att välja mellan ett människoliv eller ett djurliv så hade jag offrat människan utan att blinka och detta oavsett om det är ”i min närmaste krets” eller inte.
    Så skulle jag idag rånas eller överfallas hade jag lätt kunnat mörda personen utan att ens rycka på näsan vad bör man göra när man är totalt avskärmad från alla känslor som finns. Det är nästan som man är ett tomt skal, döden ser inte jag som skrämmande utan mer skönt att det är över och därför jag inte tror på nått liv efter detta för inte vill jag att detta ska fortsätta någon annanstans.
    Att tala med psykolog har jag hört men vad hade det hjälpt? Är jag dömd att vara ett tomt skal utan känna det som någon annan känner, att ständigt vara en outcast oavsett om jag är med mina barn och familj eller om jag är med supportrar?! Samma om jag t.ex. läser en kurs och som senast fick bäst betyg av alla så tänker jag att antingen fick alla högsta betyg, den var enkel eller så har de gjort de en felbedömning.

    Jag tänker att just den frågan om varför du är ”levande död” är sådant man kan få svar på av en utbildad terapeut?

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
1

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.

Vi har gjort en säkerhetsuppdatering på Mind forum som innebär att logga in-förfarandet har ändrats. Du kommer i samband med att du loggar in få ditt lösenord skickat via e-mail.