Hem > Forum > Psykiska diagnoser & tillstånd > Vän till en vän

Vän till en vän

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
3
 • Avatar

  Vet inte om jag skriver i rätt forum så vill be om ursäkt om det blir fel. Har en nära vän som har allvarliga tankar på att avsluta sitt liv. Ett endaste litet misstag räddade henne för några dagar sedan. Jag försöker finnas där hela tiden men hon säger alltid att hon vill va ensam. Jag kan inte tvinga henne att ha mig där. Jag får absolut inte kontakta psykiatrin för då förlorar hon möjligtvis det enda hon känner att hon faktiskt kan se fram emot just nu. Vill inte skriva för mycket för om hon läser här inne så ska hon inte förstå att det handlar om henne.

  Vad sjutton kan jag göra??? Känns som jag sitter i en rävsax. Dessutom är jag själv sjukskriven pga pyskisk ohälsa så jag orkar inte hur mycket som helst.

  Avatar

  Ja du vilken sits. Att du visar att du finns där är kanon! Har hon någon familj du kan prata med? Jag har varit i liknande sits och då körde jag in henne till akuten trots protester. Hon var arg på mig ett tag men nu när hon ser ljusning är hon glad att jag tvingade henne!

  lycka till!

  Avatar
  Trådstartaren

  Tusen tack för ditt svar. Försöker finnas där hela tiden. Skriver flera ggr o frågar hur det är med henne trots att jag vet att hon tycker det e jobbigt. Påminner om hur mycket jag älskar henne o att hon inte är ensam. Idag tvingade jag iväg henne till apoteket för hon har tydligen slutat med sin medicin.

  Tyvärr finns ingen familj jag kan vända mig till 🙁

  Avatar

  Detta är enormt tungt för att bära själv. Bra att du skriver 🙂 Det är inte alltid man kan göra något. Jag har varit i en liknande situation, det pågick ett år och jag vet hur extremt slitigt det måste vara för dej. Det verkar som att du redan gör allt du kan inom de snäva ramar du har. Jag önskar att jag kunde ge dej ”ledigt” från den här pressen, kanske kan du hitta stunder då du kan tänka på och göra saker som är goda för dej själv.

  Mitt enda tips just nu är att du trots allt tar reda på hur du kan be samhället om hjälp, hur det går till, vad alternativen är. Om du är rädd att hon försöker ta sitt liv måste du kanske trotsa hennes vilja. Kontakt med psykiatrin = att hon förlorar något viktigt, skriver du.. är det viktigare än att hon överlever? Och får nya chanser, kanske nya perspektiv, kanske rätt behandling? Jag vill säga till dej, att du också tar skada av detta, och att i det här läget kanske det är du som måste vara ”vuxen” och ta svåra beslut – för bådas skull? Är det akut så ring 112.

  https://www.1177.se/Stockholm/Tema/Psykisk-halsa/Att-vara-narstaende/Stod-och-rad1/Att-stodja-nagon-som-har-sjalvmordstankar/?ar=True

  http://suicidezero.se/fakta-rad/goda-rad-om-sjalvmord/att-hjalpa-nagon

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
3

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.