Hem > Forum > Psykiska diagnoser & tillstånd > Vad händer med mig??

Vad händer med mig??

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
4
 • jag blir tokig, jag blir tokig av mina tankar. Jag tänker KONSTANT. Jag tänker vilket tillstånd ska jag vara nu, när jag går in i affären t.ex och så bestämmer jag mig för att vara deprimerad för det är mitt rätta jag, detta kan vara nåt helt annat nästa minut, nu är jag stark, nu är jag glad, jag pendlar mellan tusen olika sinnestillstånd försöker hela tiden komma fram till vad som är det ” rätta”

  jag blir TOKIG vad i helvete är fel på mig min hjärna kokar över detta har kommit smygande så vet inte hur sjukt det är om det ens är sjukt jag vet inte tänker alla så?

  jag vill bara VARA. Jag lugnar mig själv med alkohol, fyllan hjälper ,ibland, men  ibland blir det värre och jag blir heeelt förvirrad ”vem är jag ” varför gör jag såhär” vad gör jag här” alltså har ingen aning om vad som är fel på mig, nån som kan ha en aning om vad som är fel på mig??

  Avatar

  <3 Tror detta med ens ”rätta jag” är en myt som tyvärr frodats en hel del i samhället? Har själv gått på den länge och gått runt och velat – undrat vilken del av mig som just är ”den rätta”. Tänker numera att människor i våran samtid snarare verkar ha lurats in i att man ska hitta sitt ”true self” och liknande. Man gör ju så ofta i terapiarbete också där terapeuten försöker guida en till att leta rätt på den här ”figuren/filuren” som ska vara bofast inom en – har en egen plats och röst? Tror alltså du snarare har blivit lurad och förvirrad. Det finns förmodligen ingenting som heter att man har ett ”rätt jag” och därmed kan eller bör låta den navigera? Du är nog snarare allt som du har inom dig. Det är då vad jag, tror =)

  Du kanske dock är för mycket i huvudet som terapeuter brukar säga, snarare än i känslorna? Att istället för att analysera (tänka massor) kanske du kan försöka tillåta sig själv att försöka slappna av (vara mer i kroppen) när du t ex gå in i en affär? Vet att det inte är lätt, får alltid den kritiken när jag går i terapi att jag intellektualiserar istället för känner – vet inte om du gör samma grej?

  Kram

  Trådstartaren

  <3 Tror detta med ens ”rätta jag” är en myt som tyvärr frodats en hel del i samhället? Har själv gått på den länge och gått runt och velat – undrat vilken del av mig som just är ”den rätta”. Tänker numera att människor i våran samtid snarare verkar ha lurats in i att man ska hitta sitt ”true self” och liknande. Man gör ju så ofta i terapiarbete också där terapeuten försöker guida en till att leta rätt på den här ”figuren/filuren” som ska vara bofast inom en – har en egen plats och röst? Tror alltså du snarare har blivit lurad och förvirrad. Det finns förmodligen ingenting som heter att man har ett ”rätt jag” och därmed kan eller bör låta den navigera? Du är nog snarare allt som du har inom dig. Det är då vad jag, tror =) Du kanske dock är för mycket i huvudet som terapeuter brukar säga, snarare än i känslorna? Att istället för att analysera (tänka massor) kanske du kan försöka tillåta sig själv att försöka slappna av (vara mer i kroppen) när du t ex gå in i en affär? Vet att det inte är lätt, får alltid den kritiken när jag går i terapi att jag intellektualiserar istället för känner – vet inte om du gör samma grej? Kram

  ❤️Tack för svar.

  det gör jag absolut-alltså intellektualiserar

  Dock verkar det som tankarna styr mig och jag inte dem,och det är det som är så frustrerande…

  vad ska man säga..tankarna bara sprutar ut sitt konstiga skitsnack om och om igen vet inte om det har med schizofreni att göra( är diagnostiserad med paranoid schizofreni)(vet dock inte om diagnosen  stämmer) men de här tankarna kan man jämföra med röster,  men jag HöR inte utan jag SER i mitt huvud alltså läser tankarna som kommer till mig, Jag vet inte Gud nu blir jag förvirrad igen

  det jag ville skriva var att jag är så sjukt förvirrad, men förvirrad tror jag egentligen är att man inte vet vad man heter eller var man bor osv? Men jag kommer inte på nåt bättre ord för mitt tillstånd än ”FÖRVIRRAD” jag är så sjukt förvirrad

  Avatar

  <3 Det låter som att du inte får vara ifred i alla fall för att tankarna är så starka och intensiva och avlöser varandra i ett? Kan du sova på nätterna och slipper då du att vara liksom ”uppkopplad” i den här strömningen av idéer/tankeloppar? Hoppas! Tycker det låter jättejobbigt, fina du.

  Trådstartaren

  <3 Det låter som att du inte får vara ifred i alla fall för att tankarna är så starka och intensiva och avlöser varandra i ett? Kan du sova på nätterna och slipper då du att vara liksom ”uppkopplad” i den här strömningen av idéer/tankeloppar? Hoppas! Tycker det låter jättejobbigt, fina du.

  ja på nätterna får hjärnan vila som tur är, även om jag drömmer mycket komplicerade drömmar men men djupsömn får jag. Jag brukar ibland ( pratar nu om vaket tillstånd ) ”stänga av ”alltså inte tänka alls,men då blir jag apatisk istället och nästan som en zombie jag vette fan vad det beror på detta…

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
4

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.