Hem > Forum > Psykiska diagnoser & tillstånd > Utredningen är klar…

Utredningen är klar…

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
3
 • Men nu undrar jag hur länge man brukar få vänta innan man får ta del av ”resultatet” av en utredning? Och hur går det till? Jag har väntat i ca 4 månader nu…

  Allt detta känns bara så hopplöst, vet inte ens vem jag ska prata med så därför frågar jag här…

  Jag tror att det är väldigt olika men det känns ju som att det har gått rätt så lång tid. Har du kollat på 1177.se?

  Trådstartaren

  Okej. Kan inte se journaler eller något från psykiatrin på 1177… antar att det är något man måste beställa isåfall? Men vet inte hur de går till. Kan bara läsa det min läkare på vårdcentralen skrivit. Har ingen ny tid eller så.

  Psykologen har i telefonen sagt 2-3 olika diagnoser till mig, men eftersom det finns en viss osäkerhet om det är något jag haft hela livet eller inte så har (vad jag vet) ingen diagnos satts ännu. Enligt psykologen så är ju utredningen klar, det finns alltså inget mer jag behöver göra, berätta eller så… Men utredningen kan väl bara bli helt klar genom fler samtal tänker jag, men det händer ingenting på den fronten. Istället hamnade jag hos en kurator, som knappt hör av sig heller trots att de bestämdes att vi skulle ha kontakt varannan vecka. Kuratorn tyckte att min utredning såg klar ut och att diagnos borde kunna sättas och skulle prata med psykologen om det, de är det senaste jag hört.. men eftersom kuratorn inte hör av sig till mig så vet jag ju ingenting nytt om de heller. De är snart två månader sen vi pratade sist…

  Har funderat på om jag kanske ska skriva av mig och skicka in, kanske är det något jag glömt att säga eller vad som helst. Känns som att utredningen gått väldigt fort, knappt hunnit ta upp saker som kanske är viktiga. Men de kanske inte spelar någon roll…

  Antar att jag är en av de som haft otur inom psykiatrin för de ska ju knappast kännas såhär. Mår nästan bara sämre av allt detta.

  Hej.
  Detta låter oroligt jobbigt.
  Anteckningarna på 1177 kan dröja men eftersom du väntat i 4 månader så borde det finnas någon anteckning där, jätte konstigt. För mig ligger alla anteckningar och min diagnos när jag går in på min journal utan att jag behövt göra något.
  Innan jag fick min diagnos fick jag träffa både psykiatriker och psykolog en utredning gjordes men det tog några månader innan den slutgiltiga diagnosen sattes, Bipolär typ 2.
  Du kanske skulle ringa din kurator och säga hur du mår av detta och fråga även varför det inte finns något antecknat på 1177. Hon ska hjälpa dig att få svar. Hoppas verkligen att du får hjälp snart!

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
3

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.