Hem > Forum > Psykiska diagnoser & tillstånd > Utredning personlighetsstörning

Utredning personlighetsstörning

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
3
 • Hej!

  För drygt en vecka sedan påbörjade jag min ”personlighetsutredning” hos öppenpsykiatrin och på tisdag ska jag dit igen. När jag var där sist sa psykologen att utredningen kunde ta lite olika lång tid beroende på vad som kommer fram under samtalen. Under den första intervjun ställde psykologen allmänna inledande frågor och sen fick jag med mig ett formulär hem med lite över 100 frågor som jag skulle besvara och skicka in.

  Jag undrar om det är någon här som har egen erfarenhet av en sådan utredning, hur många intervjuer brukar det krävas och hur gick det för er efter att ni fick er diagnos?

  Tack på förhand!

  //Green Dadunu

  Hej på dig!

  Jag har gjort en sån men vet inte riktigt hur långt det kommer ta för dig. För mig tog det ca 3 veckor. Efter man fyllt i dom pratar man om frågorna och svaren du gett.

  Ha det bra!

  Åh, jag ska alldeles snart också gå igenom en sån utredning. Följer tråden!

  Jag är mitt i en sån utredning och började i september. Hur lång tid det tar beror nog i första hand på hur stor belastning det är på mottagningen man går till, dvs hur snabbt bedömningar görs och hur snart du kan få ny tid osv. Sen tror jag att olika diagnoser kräver olika antal tester och intervjuer, och om dina svar inte är så ”typiska” eller tyder på mer än en diagnos kan det ta lite längre tid. Låter inte som om jag får min diagnos förrän framåt vårkanten, men då går det också ganska lång tid mellan sessionerna.

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
3

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.