Hem > Forum > Psykiska diagnoser & tillstånd > Svårigheter att skilja på dröm och verklighet

Svårigheter att skilja på dröm och verklighet

Visar 1 inlägg (av 1 totalt)
0
 • Jag har egentligen ingen aning om det här är rätt forum för det här, men någonstans måste jag vända mig efter att en snabb googling inte direkt gav några svar.

  Jag är en ensamstående mamma till en snart 9 årig dotter med ADHD och har själv högfungerande autism. Jag var sjukskriven från att min dotter fyllde 3 ungefär, tills hon var runt 7, pga deprission. Idag är jag medicinerad med Citalopram och Atemoxetin.

  Ganska länge nu, kanske ett år eller så, har jag vaknat på morgonen efter att jag drömt (det gör jag inte super ofta, men kanske 2-3 gånger i veckan) och blivit förvirrad för att det jag drömt inte är verkligheten jag vaknat i. Det är inga konstiga eller abstrakta drömmar, utan vardags saker. I flera veckor drömde jag att jag hade ett romantiskt förhållande med två av mina kusiner som jag varken träffat eller pratat med på flera år. Jag kände riktig och ärlig chock över att det inte var så när jag vaknade.

  Ibland tar det flera timmar för mig för att komma ut ur den här förvirringen. Eller jag kanske ska kalla det förnekelsen? Jag kan drömma om saker som jag sedan pratar med familj och vänner om som att det faktiskt hänt och jag blir tveksam om jag har drömt det eller inte om personen jag pratar med inte har något minne av händelsen.

  Jag tvivlar på att detta är normalt, men jag vill inte direkt ringa till psykmottagningen och berätta det här heller, speciellt om det kanske inte är något bakom det alls.

  Om någon där ute har något svar så uppskattas det, i vilket fall.

Visar 1 inlägg (av 1 totalt)
0

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.

Vi har gjort en säkerhetsuppdatering på Mind forum som innebär att logga in-förfarandet har ändrats. Du kommer i samband med att du loggar in få ditt lösenord skickat via e-mail.