Skapa oro (GAD)

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
2
 • Pga. plötsliga dödsfall i min pappas familj har han ofta pratat om döden med mig och mina syskon sedan vi var små barn. Hans uppfostringsmetod gick bland annat ut på att förbereda oss för oväntade livsöden och tragedier. Ett litet sår på benet kunde vara en livsfarlig infektion och leda till amputation. Om kvällarna när jag var tonåringen beskrev han utförligt hur lätt det kunde vara att råka ut för en våldtäkt. Pekandes upp mot ett berg sa han att det var dit upp våldtäktsmännen körde en ensam mitt i natten. En kidnappning. När jag tagit ett rutinmässigt blodprov som 10 åring förklarade pappa för mig 30 minuter efter att det bara är en tidsfråga ifall de hör av sig om de hittat en livshotande sjukdom. Då måste vi vända bilen direkt och åka tillbaka, informerade han mig noga om. Eftersom han själv varit med om att två av hans familjemedlemmar plötsligt dog lärde han sig att livet kunde ta slut när som helst. Därför vägrade han även säga ”god natt” till oss som barn utan valde istället att säga ”hej då”. För man visste aldrig när det var sista gången som man skulle ses.

  Exemplen är många. Hela dagarna kunde se ut såhär. Av skrämsel och skapa oro.

  Det kan vara så att min pappa lider av någon histronisk problematik. Eller så är han ”bara” svårt traumatiserad och totalt präglad av det. Hur som helst har det iaf lett till att både min lillasyster, min storasyster och jag är ganska oroliga av oss. GAD, säger sjukvården. Uppväxtmiljön undrar jag?

  O ni båda kan ha rätt
  GAD kopplat till uppväxtmiljö

  Trådstartaren

  Men gud du har helt rätt! Känner mig jättekorkad nu haha. Precis, vår pappa har ju gjort att vi utvecklat GAD hela bunten, förmodligen. Eller han har liksom skapat de här banorna i huvudet på en att tänka i katastrof. Har på senare tid kände mig lite mer avtrubbad än vad jag känt tidigare gällande detta. Känner mer och mer att jag inte orkar reagera så starkt på ”hot”. Nästan så jag har börjat gäspa istället. Framsteg? Hoppas det!

  Borde ju då gå att programmera om? Kanske kan man se det som någon form av ”hjärntvätt”?

  Tack för dina ord som skapade insikt hos mig!

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
2

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.