Hem > Forum > Psykiska diagnoser & tillstånd > Schitzoaffektivt syndrom

Schitzoaffektivt syndrom

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
1
  • Hej är en kille i 20 års åldern och lever med schitzoaffektiv sjudom. Just nu känner jag att det inte är någon mening att leva. Har en del problematik när det kommer till vardagen och en del svåra perioder när jag har intensiva självmordstankar. Min fråga är hur kan man få hjälp? Kan inte vända mig till psykiatrin jag är hos för då riskerar jag att bli straffad för mitt mående. Med andra ord läggas in på institution samtidigt som min tvångsvård kommer att vara ännu längre. Vill bli fri ifrån tvångsvården då den begränsar min frihet väldigt mycket. Kan t.e.x. inte åka utomlands hur jag vill eller flytta någon annan stans utan att ha domstolens medgivande. Hoppas jag kan få något vettigt svar.

    Jag tycker att du vänder dig till vården ändå. Berätta att det känns väldigt begränsande att bli tvångsvårdad. Att du vill ha en mer konkret lösning så att du kan ta del av samhället som alla andra. Jag inser att det är jobbigt, men börja där och hör vad som sägs.

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
1

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.

Vi har gjort en säkerhetsuppdatering på Mind forum som innebär att logga in-förfarandet har ändrats. Du kommer i samband med att du loggar in få ditt lösenord skickat via e-mail.

Vissa användare kan för närvarande uppleva att inloggningen tar lång tid. Vi jobbar på problemet och hoppas att kunna åtgärda detta inom kort.