Hem > Forum > Psykiska diagnoser & tillstånd > Precis fått ADD diagnos (är osäker…)

Precis fått ADD diagnos (är osäker…)

Visar 1 inlägg (av 1 totalt)
0
 • Hej!

  Jag har precis gjort en neuropsykiatrisk utredning hos ”Norra Stockholms Psykiatri” och blev diagnoserad med ADD (ja, jag skriver så för att det är enklare). Jag är man, 37 år.

  Men överlag fick jag ett ganska oproffessionellt intryck av utredaren och det kändes som att hon redan första 10 minuterna hade bestämt sig för att jag har ADHD/ADD.

  Jag upplevde även att väldigt många av alla frågor som ställdes var svåra att svara på och svåra att avgöra om jag har mer problem än andra människor med dessa saker.

  Nu är det så att jag tror att jag har ADD eftersom jag droppade av skolan i 8:an, har svårt att fokusera på tråkiga saker, blir lätt distraherad och en rad andra problem som ångest, passivt och osocialt liv osv.

  Däremot är det vissa andra grejer som fungerar jättebra. Jag är egenföretagare och jobbar i snitt 12-14 timmar per dag och får jättemycket gjort. Jag sköter bokföring och klarar av att betala mina räkningar och sköter min ekonomi bra och så vilket kanske talar emot en diagnos.

  Hur som helst, även om jag själv tror jag har ADD så vet jag inte om jag litar på processen vid utredningen.

  Det känns som dom lika gärna skulle kunna fråga ”Så, vill du ha en ADD diagnos eller inte?” och att man själv bestämmer. Eftersom allt är baserat på massa konstiga frågor i ett långt formulär.

  Några tankar?

Visar 1 inlägg (av 1 totalt)
0

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.