Hem > Forum > Psykiska diagnoser & tillstånd > personlighetsstörning ospecificerad?

personlighetsstörning ospecificerad?

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
2
 • Avatar

  Har varit inskriven i psyktrain i många år för social fobi och panikattacker/panikångest.

  Fått en nya läkare för ca 3 år sedan som har satt dianosen :personlighetsstörning ospecificerad

  Psykratriern säger bara så utan någon vettg förklaring och när jag googlar på det förstår jag ej bad det är?

   

  Någon mer med denna dignos?

   

   

  Avatar

  Jag har borderline personlighetsstörning och har också problem med social fobi och panikångest. Du kanske kan känna igen något om du googlar på de?

  Kanske inte är samma diagnos men eftersom den va ospecificerad kan de kanske finnas likheter i all fall

  Avatar

  Har varit inskriven i psyktrain i många år för social fobi och panikattacker/panikångest. Fått en nya läkare för ca 3 år sedan som har satt dianosen :personlighetsstörning ospecificerad Psykratriern säger bara så utan någon vettg förklaring och när jag googlar på det förstår jag ej bad det är? Någon mer med denna dignos?

  Jag blir så arg när jag läser detta, här har du fått en diagnos för tre år sedan och ingen har orkat förklara för dig vad det är!? Psykiatrikern ska se till att du förstår vad du har fått för diagnos. Du har också rätt att få lämplig behandling för detta (om det försvårar din vardag och ditt liv).

  Jag har läst på lite åt dig. Så här förstår jag det som:

  Först utreder man om en person har en personlighetsstörning överhuvudtaget. Detta kallas generella kriterier. Om personen uppfyller dessa generella kriterier så går man vidare och ser om personen uppfyller specifika kriterier, för en mer specifik personlighetsstörning. T.ex. borderline. Om personen INTE uppfyller kriterier för en specifik personlighetsstörning eller om man anses ha två olika, då får man diagnosen ospecifierad.

  Saxat från Internetmedicin: ” Dessutom finns i både ICD-10 och DSM-IV en diagnos för ospecificerad personlighetsstörning, vilken ska användas när de generella kriterierna för personlighetsstörning är uppfyllda men inte tillräckligt många specifika kriterier föreligger för någon enskild personlighetsstörning. Diagnosen ospecificerad personlighetsstörning kan också användas om en och samma individ uppfyller kriterier för mer än en specifik personlighetsstörning.”

  Men återigen, prata med din psykiater om detta, du har rätt att få veta vad som gäller för dig.

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
2

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.