Hem > Forum > Psykiska diagnoser & tillstånd > om man inte vill leva

om man inte vill leva

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
3
 • Avatar

  Varför tycker dom flesta att det inte är ok med själv mord.jag funderar mycket på att ta mitt liv.jag är så läs på att leva.om man verkligen inte vill leva så ska man slippa tycker jag. Varför ska man tvingas leva om man mår dåligt och livet är bara en lång pina ser ingen glädje i något har inga vänner som vill träffa mig hade jag inte haft jobbet så hade jag tagit mitt liv för länge sedan.skönt att helgen är slut nu så man får jobba i gen

   

   

  Avatar

  Hmm vad jobbigt dit liv känns. Jag vet ingenting om hur länge du haft det så här. Att du tappar lusten för att leva känns som en ganska normal tanke, om du upplever att du inte har några vänner och att arbetet är det enda som håller dig vid liv.  Jag funderar oxå på om du har någon kontakt med psykvården eller sitter du själv med dina tankar?

  Självmord är en slutgiltig handling. Ett självmord leder ju till att du aldrig får reda på om ditt mående kan ändras eller hur? Det enda man vet om livet är ju att det ändras och under ganska konstiga omständigheter. Själv fick jag träffa min livs kärlek och bästa häng när jag svarade på en annons på webben för 19 år sedan. Mitt liv blev så mycket bättre av den här händelsen som var så fel på alla sätt. Jag unnar dig att få uppleva detta enorma någon gång i ditt liv – det du inte väntar dig men som förändrar livet på ena eller andra sättet – det behöver ju inte vara en kärlek – utan vad som helst som ditt liv behöver.

  Om du inte har kontakt med din psykiatriska mottagning eller vårdcentral så TA kontakt med dem. Jag tror att du kan få mer hjälp än det känns för dig just nu. Akut kan du oxå ringa MINDs självmordslinje eller självmordschatt där du kan prata eller chatta med en person som orkar lyssna på dina tankar.

  Själv skulle jag uppskatta att samtala med dig – är nyfiken på dig som person .

   

  Avatar

  Jag är också i en svacka nu. Vill lägga in mig men har inte råd och inget blir bättre där. Träffade min läkare idag och hon dubblade medicinen. I morgon ska jag gå en kurs i kreativt skrivande vilket jag borde se fram emot men vill inte vara med på någonting just nu. Funderar på hur jag skulle gå tillväga för att avsluta det hela. Familjen har fullt upp med sitt.

  Avatar

  Det kan blir bättre. Antingen av livets gång, nån du möter eller nått du upplever eller så finns det hjälp att få som du inte ska vara rädd för att be om. Jag tycker inte att du ska ta ditt liv. Det finns så mycket att leva för som du bara inte tänker på just nu. Jag har själv försökt ta mitt liv samt velat dö i flera år så jag förstår känslan. Men jag är så himla glad för att jag inte lyckades eller försökte igen. För nu har jag varit frisk från dödstankarna i nästan 5 år och har så otroligt mycket att leva för. Våga välja livet och var stark. Även om det är jobbigt. Du förtjänar att leva och må bra!

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
3

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.