Hem > Forum > Psykiska diagnoser & tillstånd > Nybesök psykiatrin, vad händer?

Nybesök psykiatrin, vad händer?

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
1
 • Avatar

  Är otroligt nervös inför mitt första besök hos specialistpsykiatrin i veckan. Är livrädd för att bli inlagd. Har mått dåligt/konstigt typ hela livet med bättre och sämre perioder men sökte inte hjälp föränns i januari i år då jag mådde helt fruktansvärt. Har skrivit ner en lista med det jag vill ta upp, har ju ingen aning om vad min läkare skrev i remissen till dem. Vet bara att hon tror att jag har svår ocd samt depression och ångest. Jag tror däremot att tvånget inte är lika gravt som hon tror, är tämligen säker på att jag är borderline efter att ha läst mycket om det. Vad händer när man kommer dit första gången? Hatar att inte veta så man kan vara lite förberedd mentalt. Vore super om någon vill berätta 🙂

  Avatar

  Hej! Jag tror att du får börja med att besvara självskattningsfrågor om hur du har mått den senaste tiden (brukar vara de senaste två veckorna men kan även gå längre tillbaka i tiden) och hur du mår just nu på en skala 1-10. Det är vanligt att man får fylla i själv på papper (eventuellt dator) men det kan hända att personen du träffar läser upp frågorna. Sedan får du nog berätta lite fritt om varför du sökt dig dit. Efter det kanske de bokar in återbesök och vid det tillfället föreslår någon form av vård. Kanske att du får ta ställning till medicinering också ifall det är en läkare du träffar och eventuellt fundera på lite olika former av vård till nästa besök. Eventuellt frågar de dig vad du skulle vilja ha för slags stöd och kontakt med dem.

  Jag tror att det är ganska ovanligt att de beslutar om inläggning på öppenvården, det vanligaste är att det kan hända om man själv söker på en akutmottagning och då får man själv avgöra om man vill bli inlagd. Tvångsinläggning är ovanligt och ställer väldigt höga krav på riskbeteende. Du kan läsa på på nätet om det om du är intresserad. Jag tror inte att du behöver vara orolig för att bli inlagd och framför allt inte mot din vilja.

  Det kanske går att hitta även beskrivningar på nätet av hur ett nybesök på specialistpsykiatrins öppenvård går till.

  Det jag skriver är gissningar som jag baserar på egna erfarenheter utan att vara expert! Hoppas att mötet går bra och att du får hjälp.

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
1

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.