Hem > Forum > Psykiska diagnoser & tillstånd > När man känner sig slutkörd men läkaren säger annat.

När man känner sig slutkörd men läkaren säger annat.

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
1
 • Avatar

  Skrev ett inlägg här igår om hur PTSD-diagnos, ångest och stress körde slut på mig på jobbet. Idag fick jag en akuttid hos min gamla läkare (fick tjata till mig tiden då sköterskan som ringde upp mig tyckte jag kunde vila en vecka och sen skulle må bra igen), inatt var den värsta natten hittills, vaknade en gång i timmen tills jag gick upp klockan sex i morse. Iväg med ungar till skolan och sen till läkaren. Ja vad sa han? Att det känns såhär med PTSD, att det är jobbigt, han ifrågasatte om min behandling ens hjälpte…. Jag har träffat min psykolog en gång i veckan sen i februari. Jag vet inte heller om det hjälper, jag har aldrig gått till en tidigare. Jag har aldrig haft med psykiatrin att göra öht. Fick atarax för min sömn och ev medicinering mot min ångest och depression. Mår jag inte bättre om en vecka så sjukskriver han mig längre…

  Sitter här hemma nu med känslan av att inte passa in nånstans. Jag känner mig misslyckad som inte klarar att va ensamstående mamma med heltidsjobb. Jag orkar jobba ett tag sen brakar jag och så har det varit ganska länge nu. Min självkänsla är borta och jag skäms för att inte klara att reda ut mitt liv. Jag är otroligt trött och otäcka tankar på att försvinna börjar ploppa upp. Det känns som att jag mår sämre och sämre efter jag fått min diagnos och får behandling. Är jag ett lost case??

  Avatar

  Hej! Atarax är typisk svensk medicin, rätt verkningslös.

  Be om andra generationens anti-histaminer istället. Första generationens är enbart verkningslösa eller packade med icke önskvärda bieffekter.

  Du kan alltid be om stämningsförhöjande(anti-depressiva) läkemedel och testa, om du inte får den effekt de ska ge eller för mycket effekt så är du fel diagnoserad.

  PTSD/GAD/Fibromyalgia etc är oftast symtom av mer fundamentala diagnoser inom bipolär spektrum / schizofreni spektrum / autism spektrum eller ADHD.

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
1

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.