Hem > Forum > Psykiska diagnoser & tillstånd > Mina föräldrar klarar inte och har aldrig klarat ta hand om mig

Mina föräldrar klarar inte och har aldrig klarat ta hand om mig

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
2
 • Jag vill byta anhöriga, för min familj har skitit i mig i hela mitt liv. Nu skyller dem på att jag är vuxen. Men jag har ingen erfarenhet av att dem har brytt sig.

  Trådstartaren

  Jag har psykisk sjukdom och  det är svårare att klara sig själv. Men det bryr inte mina föräldrar om och hjälper annan kvinna som är lika sjuk som jag. Hon får bo hos dem i flera månader och äta gratis mat. Jag har stoppats direkt så fort jag vill också bo där. Om jag sover över så får jag bo där tre dagar och sedan vill dem få bort mig.

   

  Hur byter jag?

  Avatar

  Familj/anhöriga kan man lyckligtvis välja själv! Jag kommer från en bakgrund med en far som tog livet av sig när jag var sju år gammal och en mamma som låtsats som att mina psykiska och psykosomatiska problem inte fanns. Detta har gjort att jag räknar mig som ett övergivet barn som ingen förstod sig på och brydde sig on. Min mamma har tyvärr fortfarande samma undflyende och empatilösa sätt trots att jag nu är 34 år. Anyway, summan av allt detta är att jag alltid fått klara mig själv då det inte funnits någon i min närhet som velat/kunnat hjälpa mig.

  När jag var 19/20 hade jag turen att träffa min bästa vän och partner (som också hade en svår uppväxt). Vi flyttade hemifrån och växte upp tillsammans, vi var varandras allt. Han och våra tre katter är min valda familj!! Det går alldeles utmärkt att välja en egen familj <3 Sorgligt nog dog min älskade i slutet av 2018, men jag ser honom fortfarande – och kommer nog alltid att göra – som min närmsta familj.

  Blodsband behöver inte betyda att man måste ha någon specifik person i sitt liv. De man tror står en närmast kan svika, och det  gör ont, men(!) du är i din fulla rätt att säga upp kontakten med de som sårar och förgör och på samma sätt har du rätten att välja vilka du vill ha i ditt liv, vilka du väljer att kalla familj <3

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
2

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.