Hem > Forum > Psykiska diagnoser & tillstånd > Men jag har ju INTE ADHD (Norrbotten)

Men jag har ju INTE ADHD (Norrbotten)

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
1
 • Okej, jag vet inte riktigt hur jag ska formulera mig.

  Jag hörde idag Sveriges Radios kortdokumentär om att vilja häva sin diagnos och jag har aldrig känt mig så inspirerad, rädd, jag vet inte riktigt.

  Till bakgrunden hör att jag arbetar som journalist till vardags och har, sedan 5 år tillbaka en ADHD-diagnos. Jag är 25-år, jag var alltså 20 år när jag fick min diagnos och jag sökte hjälp för att få den själv. Jag har aldrig medicinerat för min ADHD.

  Nu till saken: Jag tror, har en stark övertygelse om, att jag blev coachad till att tro att jag har ADHD tack vare en vuxen person som var delaktig i mitt liv under en lång och regelbunden tid. Psykologisk grooming. Kalla det vad du vill. Jag känner inte igen mig i att jag skulle ha ADHD.

  Är det någon annan som inte kan tro att de fått den diagnos de har?

  Jag har försökt häva min diagnos, men möts av att det är en väldigt krånglig process som kräv en om-utredning men läkare säger att det nog hade gett samma resultat.

  Nu till sakens sak: Jag hade velat undersöka om det är fler i Norrbotten som fått diagnoser de inte känner igen sig i, som de inte tror stämmer? Jag kan väl inte vara ensam? Jag vågar inte tro att jag är ensam i detta.
  Snälla…säg att jag inte är ensam…

  Tjosan,

   

  nu vet jag ju inget om din situation, men har själv genomgått en ADHD-utredning som är mycket grundlig. Om du efter en avklarad sådan bedöms ha ADHD, måste du ju visat tecken på sådana symtom.

   

  Om du tror det handlar om psykologisk grooming, som du kallar det, bör det inte vara jättesvårt att få en ny utredning. Vänd dig till privat klinik för kortare kötid.

   

  Varför ”vill” du inte ha ADHD om jag får fråga?

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
1

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.