Hem > Forum > Psykiska diagnoser & tillstånd > Läkarkontakt för utsättning av mediciner

Läkarkontakt för utsättning av mediciner

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
1
 • Avatar

  Hej hopp,

   

  Jag undrar om det är någon som har några tips om en sådan kontakt. Jag fick diagnosen bipolär för några år sen, diagnostikern var ett skämt men jag motsatte mig inte diagnosen då. Hade annat att ta hand om.

  Nu har jag tagit hand om de senare.

  Jag hade inte tänkt börja gräva i medicineringen förrän längre fram, typ efter att corona-distanseringen var över, men nu tänker jag i alla fall börja. Det finns ingen anledning att vänta.

  Anledningarna till att gräva äro:

  +Diagnosen är i sig, och har alltid varit, tveksam. De saker jag tagit hand om passar bättre i förklaringsmodellen över mitt mående. De är dessutom ytterst konkreta, diagnosen är en gissning. Kartan är inte verkligheten.

  +Medicinerna har biverkningar. Inga jag lider särskilt illa av, men ett par av dem kan medföra ökning av aptit, och upplever jag gör det. Kortfattat om detta: mindre mage minskar belastning på hjärt-/kärl-systemet, mindre belastning på rygg, mindre belastning på leder.

  +Medicinerna kostar, mig 2000:-/år och skattebetalarna i övrigt allt det som täcks in av högkostnadsskyddet.

  +Den psykiatriska kontakt jag har (den är inte stor längre men…) kostar, mig..(som ovan).

  Alltså, att bara låta det flyta på utan att undersöka alternativet är inte ett alternativ.

   

  Den läkarkontakt jag är ute efter är en som klarar av att ifrågasätta den offentligt finansierade psykiatrins diagnos. Att ifrågasätta läkarkollegor. Eller att säga att diagnosen kanske stämde då men nu har du nått den ålder/det tillstånd när åkomman kan gå över/bli irrelevant.

  Jag tänker mig ett halvår för utsättning, från det att jag i samråd med läkaren börjar sätta ut tills dess jag är medicinfri.

  Naturligtvis också att om det visar sig, under utsättningen, att utsättningen är fel väg att gå, återgå.

   

  Nån som kan ge tips om en sån kontakt? Det kan naturligtvis vara inom den offentligt finansierade vården också.

   

   

  Du blir illa tvungen att börja där alla andra början. På vårdcentralen med en allmänläkare, alternativt tidigare läkarkontakter.

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
1

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.