Hem > Forum > Psykiska diagnoser & tillstånd > Högfungerande autism?

Högfungerande autism?

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
5
 • Är det någon här som fått diagnosen? En vårdkontakt har meddelat att jag nog kan ha högfungerande autism så det lutar mot en utredning nu. Dela gärna med er av era erfarenheter. <3

  Har nyligen fått min diagnos, jag själv blev lättad för jag har under alla år jag gått i skolan fått höra att jag är trög, dum i huvudet, inte kommer klara av livet osv. Och man vet varför man är som man är.

  Trådstartaren

  Tack för att du svarade. Jag känner igen mig, jag har också varit mobbad i skolan. Bara för att man tänker annorlunda. Det låter skönt att ha fått en diagnos. Får jag fråga om det tog lång tid innan utredningen blev klar? Jag väntar otåligt.

  Hej!

  Japp, jag har efter mycket om och men (8 års tjat på BUP & sedan privat utredning) blivit diagnosticerad med autism. I utredningen fick jag nivå 1 men det har sedan ändrats till nivå 2.

  Det var en STOR lättnad för mig att få diagnosen. Efter 10 år i fyra olika skolor där ingen kunnat ge mig rätt stöd (eller inte ens gett mig stöd), så fick jag en förklaring. Förklaringen i form av en autism-diagnos har på ett sätt gett mig livet tillbaka då jag får ett helt annat stöd från omgivningen nu.

  Är det något speciellt du vill veta om autism? Eller utredningen? Du får gärna ställa frågor så kan jag svara så gott jag kan 🙂

  Jag fick diagnosen AST nivå 1 för ett år sedan (när jag var 26). Det var en så otrolig lättnad, samtidigt som det väcker mycket sorg över den hjälp jag hade kunnat få tidigare. Hur annorlunda mitt liv kunnat vara, hur mycket bättre jag kunnat må. Men är tacksam för att jag iaf fått diagnos nu.

  Jag fick vänta ganska precis ett år från att remissen skickats, sen tog utredningen ca en månad med 1-2 träffar i veckan.

  Fick diagnosen AST nivå 1 för 1,5 år sedan (när jag var 37). Håller med Pink Tufuqa, det var en lättnad men samtidigt lite sorg över alla år som gått som jag kunde fokuserat på annat. Diagnosen ger ingen enkel lösning men nya sätt att se på hur jag mår och varför.

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
5

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.