Hem > Forum > Psykiska diagnoser & tillstånd > Har jag bipolär typ 2?

Har jag bipolär typ 2?

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
2
  • Jag har sedan ett par år tillbaka misstänkt att jag har bipolär typ 2. Oftast är den mina hypomaniska skov som sticker ut, jag extremt ökat självförtroende, otålig, hyperaktiv, kreativ, pratar fort och kan inte koncentrera mig. Jag blir liksom hög. Men de senaste gångerna, som i skrivande stund, har jag även börjat få raseriutbrott när jag blir frustrerad och får självmordstankar samtidigt som jag är superfull av energi.  Jag blir så extremt uttråkad och ingenting kan stilla min hunger. Jag vågar inte söka hjälp, för jag är först och främst rädd för att inte bli tagen på allvar, men också för att jag är rädd för medicinering. Jag gillar ju skoven också, jag gillar ju energin och euforin. Men nu på senare tid börjar de hypomaniska skoven skrämma mig. Jag förstår väl att jag borde söka hjälp, någon därute som kan putta mig i rätt riktning? Orkar inte prata med mina vänner om detta längre, då det känns som om jag alltid belastar dem med mina problem. Och oftast förstår de sig inte på mina hypomaniska skov, de tycker mest jag bara är glad, energisk och har dåligt tålamod.

    Jag blev utredd nu i våras och har fått diagnosen BP2. Tänker rent generellt, hur ”hypomanisk” blir du? Jag känner igen mig mycket i dina blandepisoder. Dagar när man känner sig super samtidigt som ångesten ligger på som ett jävla lock.

    Har du kollat BP2 jämfört med BP1? Ifall du känner dig skrämd på riktigt av dina ”hypomaniska” skov så kanske det till och med kan vara mani? Jag vet inte. Jag hade alltid trott att det var ett personlighetsdrag jag hade. Att alltid vara deppig men IBLAND, ibland glad. Pigg, trevlig, kreativ mm.

    Jag har BP2 och borderline. Fick mina diagnoser för 5 år sedan. Kändes skönt när jag väl fick namn på alla känslor som virvlat runt i mig. Att jag kunde söka mer info om mina känslor och upplevelser och läsa att det faktiskt beror på mina diagnoser. Jag känner igen mig i det du beskriver, att man känner sig ”hög” när man har en hypomanisk period. Man orkar hur mkt som helst men humöret svajar samtidigt och det lätt att man hamnar i konflikter med andra. Har du också depressiva perioder? Jag får ju depressioner ibland, kan handla om 2-3 dagar upp till en vecka. Men senaste varade i 3 veckor vilket fick mig att söka hjälp igen. Fick då en ny medicin och blev sjukskriven. Har nu långsamt gått tillbaka till att jobba 25% igen. Stress är utlösande för mig så jag måste ta det lugnt.
    Det är viktigt att du pratar med någon om hur du känner. Jag tycker att det känns mkt lättare när någon vet om hur jag mår. Samtidigt har jag också känslan att jag inte vill belasta andra.
    Jag tycker att du ska kontakta din vc och be att få en remiss till psyk. Beskriv utflörligt hur du mår och känner och att du verkligen behöver hjälp. Hoppas att mitt svar kan hjälpa dig och att du mår bättre snart!

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
2

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.