Hem > Forum > Psykiska diagnoser & tillstånd > Har jag Aspergers?

Har jag Aspergers?

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
3
 • 1. Jag tycker verkligen inte om ögonkontakt med människor. Aldrig haft.

  2. Jag känner mig likgiltig hela tiden. Oavsett om de händer bra eller dåliga saker.

  3. Alltid haft problem med relationer. Tycker det är svårt, jobbigt.

  4. Tycker det är skönt att få vara ensam. Att ha mitt egna space. Om jag inte får det blir jag väldigt inåt och har ångest. Vill inte umgås med vänner ofta eller länge, inte ha många vänner.

  5. Jag ger väldigt mycket av mig själv, för mycket. Jag är väldigt ”känslig”

  6. Har ett extremt behov att städa/organisera tvångsmässigt. Om jag inte får göra mina rutiner (städa först, laga mat sen. Städa först, äta mat sen), oavsett måste jag starta dagen med att det är rent. Om jag inte får det, känner jag ångest, vet inte vart jag ska ta vägen. Placera allt in fack och kategorier

  7. Har svårt för att uttrycka mig med tal, pratar sluddrigt, mumlar. Snubblar på ord. Tycker de är jobbigt att prata högt. Vill helst ta allting via text och är bra på att uttrycka mig skriftligt.

  8. Min sociala förmåga är oftast inlärd. Jag agerar som man ”ska göra” alltså jag får tvinga mig själv att vara snälll, omtänksam, fråga hur de är, hjälpa till för att de är så man gör om man vill vara snäll.

  9. Väldigt princip fast, följer regler till punkt och pricka. Kan ta en uppgift väldigt bokstavligt och seriöst. Om jag verkligen blir fast i något så kan jag sitta i timmar (redigera film/hemsida/blogga/) perfektion.

  10. Specialintressen: hundraser. Läser på och kan allt. Även om hundar. Och träning, jag har ett stort behov att få träna, mitt enda intresse i livet.

  11. Gillar inge kroppskontakt. Känslig för vissa ljud, konsistenser, hur kläder/hår sitter.

  12. Blir fysiskt utmattad om ja behöver göra mer en en grej per dag. Asså, ta bilen till en vän för att sedan några timmar senare åka iväg igen. Vill helst bara åka iväg en gång några timmar och sen hem och inte göra något.

  13. Mycket ångest, rädslor, depressioner, självskadebeteende.

   

  Finns mycket mer att skriva. Men skulle ni säga att något av dessa antyder på Aspergers?

  Hej!

  asperger som diagnos finns tyvärr inte längre utan den faller in under ”Autism spektra” och om du tror att du har de ta kontakt med ”neuropsykologiska” de gör utredningar gällande sådant. Eller eftersom att du säger att du ”Mycket ångest, rädslor, depressioner, självskadebeteende.” kanske du ska söka direkt till psykiatrin så kan de hjälpa dig och ge dig passande stöd.

  Autism är ju en väldigt omfattande och stor diagnos nu för tiden vilket göra att de inte alltid märks på någon om hen har autism eller ej men misstänker du att du har de tycker jag att du ska ta konkat med psykiatrin eller neuropsykologiska.

  hoppas du kommer någon vart!

  Avatar

  Jag tycker sj inte om när någon tittar mig i ögonen. En gång hände det att någon tittade mig djupt in i ögonen o då blev jag arg o ville slå personen. Men de va tur att jag kunde behärska mig.

  Avatar

  Jag har Asperger (eller som det heter idag: högfunktionell autism, tror jag) och det du beskriver låter precis som att du beskriver mig.

  Det behöver visserligen inte betyda att du har det. Men gör en utredning om du vill veta.

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
3

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.