Hem > Forum > Psykiska diagnoser & tillstånd > GAD och leva med sina tankar

GAD och leva med sina tankar

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
1
 • Avatar

  Lider av GAD och för ni som vet så är det ju mycket grubblande och tankar som snurrar. Jag får ju höra att har man GAD så ska man ifrågasätta sina tankar. Jag vet att man inte ska tro på sina tankar allt för mycket speciellt om man har GAD för huvudet kan ofta säga saker som inte är sant men ändå tror man på det. Jag blir fundersam och lite upprörd, för det känns som att alla mina tankar är fel och att jag styrs så pass mycket av dem. Men även här blir min tanke fel. Ska jag lita på mina egna tankar alls eller måste jag ifrågasätta allt eller endast till en början? Vad är sanning?  Hur ska jag kunna lita på mig själv?

   

   

  Avatar

  Hej! Kan det vara så att ett frö av tex oro blir till något så dominerande att det tar över hela tillvaron? Och när den branden är släckt så uppstår genast en ny? Oftast finns det fog för ens grubblande vill nog jag mena på. Problemet är väl snarare att det blir så stort och helt omöjligt att kliva ur? Tanken är det väl ändå inget fel på oftast? Beteendet som följer kanske däremot hehe.

  Vet inte heller vad man ska lita på och också fått tips om att ifrågasätta. En terapeut sa till mig att försöka utgå från logik. Typ: Hur stor är sannolikheten att detta och detta inträffar?

  Vilka är det förresten som ifrågasätter dig och menar att tankarna “är fel”?

  Kram

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
1

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.