Hem > Forum > Psykiska diagnoser & tillstånd > Få diagnos ändrad/borttagen?

Få diagnos ändrad/borttagen?

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
2
 • Någon som gjort en s.k. Second opinion och fått en eller flera diagnos/er borttagna eller ändrade? Känns det som att de/n nya diagnosen/diagnoserna stämmer bättre än de förra? Är du nöjd med det nya utlåtandet?   Jag är diagnosticerad med Asperger och ADHD och känner verkligen inte att det stämmer! Jag har varit djupt deprimerad periodvis sedan 1999 och fick dessa diagnoser 2002. Alltså väldigt längesen! Jag blir bara mer och mer övertygad om att det är depressionen som gör mig ”funktionshindrad” och att jag inte har Asperger. Kanske ADHD eller ADD, kanske, men definitivt inte Asperger! Inget av kriterierna stämmer in på mig där. Jag har nog PTSD och dystymi/kronisk depression (har aldrig fått någon behandling eller så, bara mediciner! ☹️)

  Hur går man till väga för att få en Second opinion- och hur blir det med sjukersättningen om det nu visar sig att jag varken har AS eller ADHD??

  Trådstartaren

  Ingen som har något svar eller någon tanke??

  Först hade jag tagit reda på hur det hade påverkat sjukersättningen. Depression som diagnos är nog inte tillräckligt för sjukersättning. Påverkar det ditt liv att ha aspergerdiagnosen? Om den påverkar dig negativt så kan du be om en ny utredning men annars kanske det kvittar?

  Diagnoser och tillstånd kan överlappa. Behöver du samtalsterapi eller annan behandling för depressionen så tycker jag att du kan be om det först och vänta med att utreda diagnoserna.

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
2

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.

Vi har gjort en säkerhetsuppdatering på Mind forum som innebär att logga in-förfarandet har ändrats. Du kommer i samband med att du loggar in få ditt lösenord skickat via e-mail.