Ensam

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
3
 • Avatar

  Hej, jag funderar på varför så många människor känner sig ensamma. Någon som har förslag på vad man kan göra om man känner sig ensam?

  Avatar

  Jag tänker att det är mycket man kan göra, både för att acceptera sin ensamhet och kunna känna sig okej med den. Man kan ägna sig åt skapande, läsa dikter, romaner eller titta på film. Då kanske man känner sig mindre ensam. Ett annat sätt är att bryta ensamheten och hooka upp med nya människor. Resa ensam, varsomhelst, är ett bra sätt att träffa folk!

  Svårare är när man känner sig ensam bland folk, eller i en relation. Där har jag noll tips. Svårt att outa att man känner sig ensam i andras sällskap. Känns ju som att man dissar dem då… någon annan som har tips?

   

  Avatar

  Hmm jag känner igen det där – jag känner mig ofta ensam i grupper av olika slag. Men jag har på senare år insett att den där känslan av ensamhet kan variera –  I sällskap kan den variera alltifrån det starka obehag som jag kände häromkvällen när jag deltog i ett mingel. Det var ingen bra känsla av att inte ha rätt kläder och att människorna hade kontaktytor in i mitt jobb på ett sätt som tvingar mig att vakta min tunga på alla sätt.

  När jag var inne i ett förhållande med en kvinna som hade två barn så kunde jag känna mig väldigt negativt ensam men tyckte att det var ok. Jag längtade efter att vara en del och arbetade hårt för att bli det men kände väl att jag inte lyckades hur mycket jag än försökte…

  Ibland kan detta utanförskap vara rent mysigt – jag känner mig inte hemma med min sambos familj men inser logiskt att det handlar om att jag inte fick med mig någon manual för hur man umgås i en normal familj. Därför har jag bestämt mig för att inte bry mig så mycket om min känsla av ensamhet. Detta för att jag aldrig känner mig ensam när jag är ensam med min sambo. Då känns det som lättare att inte drunkna i utanförskapet.

  Så jag ser fram emot vad ni tänker om ensamhet och har ni samma upplevelse av att den varierar beroende på situation och grupp?

  Avatar

  Hej, jag funderar på varför så många människor känner sig ensamma. Någon som har förslag på vad man kan göra om man känner sig ensam?

  Jag funderar ofta på detta själv… Ibland kan jag känna mig så otroligt ensam, fast att jag har underbara vänner. Men ibland känns det som att alla andra har så mycket mer än mig.

  Jag lever själv, ensam, singel, utan barn… Kanske är naturligt att känna sig ensam ibland då. Men många känner ju sig ensamma även om de har de saker jag nämnde att jag inte har.

  Första steget är kanske att prata om det? Våga säga till någon att man känner sig ensam. Tror att det är ett viktigt steg!

  • Detta svar redigerades för 6 år sedan av en moderator. Anledning: på grund av ej utlämnad anledning
Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
3

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.