Hem > Forum > Psykiska diagnoser & tillstånd > En föråldrad vård som förvärrar

En föråldrad vård som förvärrar

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
1
 • Avatar

  Har du flera diagnoser, får inte hjälp med vissa besvär och saknar någon som kan stötta dig och sköta kontakten mellan olika läkare och specialister?

  Har du hamnat mellan stolarna och får ingen hjälp alls? Hur många är vi, frustrerade av att inte få tillräckligt bra hjälp samtidigt som den privata vårdsektorn växer med resurser för helhetssyn, tvärvetenskapligt tänk och snabbare hjälper till med nya vetenskapliga erfarenheter?

  Idag lyfts samsjuklighet mellan missbruk och psykiatri i media men det finns så oändligt många fler kombinationer av samsjuklighet som är eftersatta så många blir bara sjukare och sjukare. Ta schizofreni och diabetes som exempel. Borderline och PTSD, Ätstörningar och sexuella övergrepp. Psykiatriska och somatiska besvär och så vidare.

  När ska sjukvården börja med helhetssyn, stå för bättre samordning och också utgå från att patienterna vet bäst om sina besvär och börjar utforska patienternas uppfattning på ett lyssnande, respektfullt och nyfiket sätt?

  Avatar

  Det undrar jag också.Det skjuts till pengar men inget händer. Jag har hamnat mellan stolarna tidigare  för jag har inte fått sjukintyg . Detta hände för flera år sedan.Sedan när jag fick flera intyg menade fförsäkringskassan att det var för många olika intyg. Men det var nödvändigt eftersom jag hade både somatiska problem och psykiska. Socialen hjälpte inte till med pengar heller eftersom de sa att det är försäkringskassans bord…Var helt utan pengar. Fick gå till stadsmissionen för att få mat…

  Det är inte klokt att det händer i Sverige, hela tiden. Många säger att vi har det så bra här men sanningen är att många inte ens har råd med mat. Läs  ”Fattigfällan” av Charlotte von Zweigbergk Jag läste den,var jätte mycket jag kände igen från mitt eget liv i boken! Så lätt att hamna där. Jag kämpade men hjälpte inte tog flera år innan jag fick rätt. Hade en jurist vid min sida annars skulle det inte fungera. Men de som inte har det? Det är många som inte har ork att kämpa .

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
1

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.

Vi har gjort en säkerhetsuppdatering på Mind forum som innebär att logga in-förfarandet har ändrats. Du kommer i samband med att du loggar in få ditt lösenord skickat via e-mail.