Hem > Forum > Psykiska diagnoser & tillstånd > Diagnos EIPS. Dvs Emotionellt instabilt personlighets syndrom

Diagnos EIPS. Dvs Emotionellt instabilt personlighets syndrom

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
3
 • Hej alla som kämpar därute,

  Någon som fått diagnosen EIPS? Jag fick den i förra veckan och på sätt och vis känns det skönt, men samtidigt så vet jag inte hur jag ska hantera den. Någon som har fått hjälp och isåfall vilket hjälp är bäst för denna typ utav diagnos. Jag har missbrukat alkohol för att få kontroll över känslorna, men inser så klart att det är ett högt pris jag får betala med djup ångest och nedstämdhet dagen efter. Ändå så överväger alkoholen alltid.

   

  Jag har samma diagnos, fick den för 1 är sen och är idag 38 år gammal. Utvecklade trolitvist Borderline redan i sena tonåren men har inte fått rätt hjälp förren nu…. Har varit långa väntetider till allt dock, väntade nästan 1 år på utredning och sedan ytterligare 1 år för behandling och den har precis startat (för 4 veckor sen). DBT-behandling i ca 1 års tid. Finns inga mediciner som riktar sig till just Borderline men man kan ju få ångestdämpande, insomningstabletter mm för att lindra symtom och svårigheter. Men DBT är utformat just för Borderline så det tycker jag du ska se till att få tillgång till. Borderline fruktansvärt jobbigt att leva med :/

  Hur märkte ni att ni hade eips? Eller vilka symptom sökte ni för? Går hos psykolog nu och har fåt gad/social fobi och utreds nu för ptsd, men ibland känner jag att det är eips som stämmer mest in på mig..

  Jag hoppar in här, för lindring och kanske för att ge något vidare. Jag är man, snart 45 år och fick diagnosen EIPS/Borderline 2002 men hanterade och hade tur, stöd och redskap att bära mig vidare till 2020 och en annan stad då det gjordes ny utredning efter en mindre livskris. Fick då inte diagnosen, inte heller 2021/2022 men idag sitter jag här och har efter en tragisk och för många utomstående chockartad livshändelse som i sin tur utlöste ett mesjälvmordsförsök och inläggning under LPT åter fått diagnosen EIPS. Denna gång med hela det hemska tillståndet tydligt för mig och för alla som drabbats av mig och störningen, mina två barn som jag haft på varannan vecka har blivit särskilt drabbade men målet är att kämpa för att de ska få behålla en pappa i livet. Om någon vill skriva minsta rad om det här eller komma med tankar kring EIPS är jag jätteintresserad att läsa.

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
3

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.