Diagnos?

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
1
  • Hej… Jag bråkar med folk. Och får inga bra konsekvenser av det. Den här länken handlar om mig: https://www.svd.se/jag-blir-plotsligt-impulsiv-och-otrevlig

    Efter en polisärende bestämde jag för att söka hjälp. Har även gått till psykolog som ville skicka mig till psykoterapeut för utredning för ADHD eller Bipolär. ADHD har jag undrat länge sedan om för att jag hanterar impulsiv, men tror absolut inte för bipolaritet. Nu börjar jag undra om jag har Borderline istället. Saken är att jag tackade nej till utredning. då jag ville vara ”normal” och inte bli stämplad med diagnos. Var dessutom rädd att bli medicinerad, jag är mot olika mediciner. Men nu måste jag nästan ta tag i detta. Då det har gått mer än 4 år och jag mår sämre. Jag har fortfarande bråk med främmande folk och har oerhört ångest efter alla dessa bråk. Sådan ångest att jag tappat helt min självkänsla och känner mig som dålig människa. Dessutom är jag sjukskriven just nu för stress. Vad kan ni ge mig för råd.

    Hej! Jag tycker absolut att du ska se till att få göra en utredning! Ja, efter att ha läst artikeln som du länkade till tycker jag också att borderline låter som ett alternativ, kanske i kombination med ADHD? Men nu amatörgissar jag bara 🙂 Och det finns ju annat än medicin, vid borderline (emotionell instabil personlighetsstörning) använder man en variant av KBT som heter DBT, det kanske skulle räcka för dig, vem vet? (Jag har en familjemedlem med borderlinediagnos som gick DBT i sena tonåren med jättebra resultat.) Någonting måste du nog göra! Lycka till!

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
1

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.