Hem > Forum > Psykiska diagnoser & tillstånd > Depression eller lathet? Hjälp mig få perspektiv!

Depression eller lathet? Hjälp mig få perspektiv!

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
1
  • Hej forumet! Detta är mitt första inlägg på Mind. Jag har länge inte känt mig som mig själv, och behöver verkligen ert perspektiv på mitt tillstånd just nu.

    Mitt måendes historia lite kort: jag är en kvinna i tjugoårsåldern. Jag kommer från en varm och fin familj, som haft sina upp- och nedgångar som alla andra. Jag hade en period på högstadiet där jag mådde dåligt, repade mig ett tag för att sedan börja må sämre för 3 år sedan. Jag fick då SSRI-medicinering, som hjälpte ett tag. Men sedan 1.5 år tillbaka har jag börjat bete mig annorlunda. I perioder kan jag ligga i sängen eller soffan en hel dag, flera dagar i sträck, och då endast gå upp för toalettbesök eller mat. Detta har fått mycket negativa påföljder för min studiegång på högskolan. Jag upplever inte mig själv som speciellt nedstämd, utan bara väldigt trött och orkeslös.

    Vad är detta? Är det någon form av depression, eller kan det vara lathet bara? Är någon här i samma situation, eller har varit, och kan hjälpa mig ur denna svacka? Jag älskar egentligen allt det vackra med livet, och är innerligt glad för att jag och mina närstående är friska. Så varför tar jag inte vara på mina dagar?

    Hmm har du varit till vårdcentralen och kollat dina blodvärden? – det kan ju vara så att du har någon brist av något som gör att du beter dig som du gör.

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
1

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.

Vi har gjort en säkerhetsuppdatering på Mind forum som innebär att logga in-förfarandet har ändrats. Du kommer i samband med att du loggar in få ditt lösenord skickat via e-mail.

Vissa användare kan för närvarande uppleva att inloggningen tar lång tid. Vi jobbar på problemet och hoppas att kunna åtgärda detta inom kort.