Depression

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
2
 • Avatar

  Jag har varit deprimerad i perioder i hela mitt liv. Glad är jag sällan. Mest har jag ett neutralt humör. Varken eller. Längtar efter att vakna med ett leende. Är det någon som aktivt prövat positiv psykologi, att tänka positiva tankar på ett strukturerat sätt regelbundet? Är nyfiken…tänk om det funkar?

  Avatar

  Hej!

  Jag känner igen mig. Jag har haft återkommande depressioner i hela mitt liv, och också varit sjukskriven i långa perioder. när jag fick behandling i form av psykoterapi tillsammans med psykofarmaka (Fick testa några olika preparat) OCH en bra läkare som verkligen kunde förklara och diskutera behandlingen började jag bli frisk. Jag kan fortfarande känna av tyngre perioder i livet men eftersom jag förstår mer hur jag funkar nu är det enklare. Jag dömer inte mig själv lika hårt och jag vet vad jag behöver göra snabbt vilket gör att jag inte sjunker lika djupt. Jag tror personligen att det är ett sätt att undvika att ta emot adekvat behandling att hålla på med ”positiv psykologi” som enda behandling. Förlåt om det låter dissigt. Jag skämdes i många år för hur jag mådde och testade allt möjligt och inget funkade. Vetenskapen kan lära oss något. Hoppas du mår bättre snart.

  Avatar

  Hej. Utifrån min erfarenhet så gör det i alla fall ingen skada att försöka ”tänka positivt”. Det är långt ifrån hela lösningen men kan hjälpa till på vägen för att förbättra självkänsla till exempel. Att möta negativa tankar med positiva, ”konstruerade” tankar är att lyfta fram ett alternativ till det negativa, vilket kan ha en intressant psykologisk effekt. Testa! För mig har det varit mycket betydelsefullt att aktivt göra någonting för att förbättra mitt mående; det har ett värde i sig. Och övning ger färdighet. Lycka till!

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
2

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.