Hem > Forum > Psykiska diagnoser & tillstånd > Bipolär och ångestfylld

Bipolär och ångestfylld

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
1
 • Avatar

  Hej alla, jag vill bara skriva av mig lite och få lite input. Jag har haft två ordentliga depressioner där allt har varit svart i flera månader. Jag har haft någon slags utmattningdepression förra våren. Jag har haft en ordentlig hypoman period, där vissa läkare har dragit slutsatsen att det var en manisk period. Jag har varit hypoman några gånger då det har varit extra intensivt, nya intryck och mycket socialt kombinerat med lite vila mellan varven. Till exempel vid längre resor, intensiva perioder t.ex. Jag har ångest dagligen. Jag har fått diagnosen bipolär sjukdom. Jag har sån ångest, delvis social ångest men även molande ångest utan särskild anledning bakom.

  Just nu känner jag mig lätt deprimerad. Jag ser min ångest som mitt största problem. Jag medicinerar nu med lamictal och cymbalta. För min ångest har jag fått pregabalin utskrivet. Den hjälper men jag behöver få prata med någon om framförallt social ångest då det begränsar mig i livet. Att endast ha en medicin att ta vid outhärdlig ångest gör att medicinen tar slut för snabbt. Jag hade en samtalskontakt under hösten innan jag for ut och reste och vi fick bra kontakt och hon hjälpte mig mycket.

  Grejen är att jag nu har flyttat från min hemstad till den stad jag studerar i för att läsa klart den sista terminen på min utbildning efter uppehåll och resande. Vid seminarium framträder min sociala- och min prestationsångest som mest, jag känner ett så stort motstånd inför detta, jag vill undvika, jag vill fly. Jag vet att exponering är det som behövs men jag kampas med det motstånd jag känner och mitt undvikandebeteende. Min läkare i min hemstad har skickat en remiss, men jag har inte fått kontakt med denna stads psykiatri än. Jag vill även ha något för sömnen, något starkt som verkligen funkar. Jag vill inte äta mediciner utan effekt, alla skitmediciner som propavan melatonin och liknande. Jag är less på det. Mediciner ska ge effekt. Jag bryr mig inte om beroendeframkallning just nu utan jag vill bara få må bra. Jag ska ringa psykiatrin här imorgon annars psykiatrin i min hemstad.

  Jag har brist på rutiner då denna termin ser ut så att det är långa perioder av ingenting (eget arbete) på schemat och så är det klumpar här och där med föreläsningar och seminarier. Jag vet att rutiner är bra, men det är svårt att få till det. Jag gjorde ett eget rutinschema men det höll nån dag bara. När jag känner mig ångestfri vill jag vara vaken och då kan jag vara vaken långt in på natten. Jag vill bli hypoman, jag vill känna mig kreativ, inspirerad, motiverad, ha energi att göra saker, drömma, ta tag i saker och känna mig levande. Kan man frammana en hypomani? En lättare?

  Har ni andra tips kring rutiner, vad jag kan göra för att må bättre, mediciner? input?

  Avatar

  hmm läser ditt inlägg med intresse. Hur går det för dig? Har du fått några rutiner än för dina studier? Vad händer om du går emot din sociala fobi? Är det någon skillnad när du är manisk – är du mer social då eller är det som när du är deprimerad?

  kram

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
1

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.