Hem > Forum > Psykiska diagnoser & tillstånd > Barndomstrauma och CPTSD

Barndomstrauma och CPTSD

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
2
 • Jag blev feldiagnostiserad med ADHD fast jag hade barndomstrauma. Undrar om det finns fler här inne som känner igen sig i att ha blivit feldiagnostiserad? Jag har komplext trauma – CPTSD. Varför finns det så lite information på svenska om CPTSD? Jag har hittat den här bloggen om trauma: http://www.adhdsystern.se

  Jag vet inte, men jag har samma. Vet att C-PTSD inte varit vedertagen som diagnos så länge, även om tillståndet är vedertaget för terapeuter osv.

  Politiska prioriteringar, synen på psykisk sjukdom och forskningsresultat och Sveriges politiska prioriteringar för offentlig vård har satt behandlingar av komplex trauma på efterkälken.

  För att politiker – som inte är valda för sin förmåga att hålla sig uppdaterade med aktuell forskning prioriterar andra områden och inte förstår hur viktig traumascanning av varje primärvårdspatient är.

  De som sökt hjälp och stämplats med psykisk sjukdom-stämpeln ses fortfarande alltför ofta som isolerade företeelser från misshandel, mobbing och inte ett resultat av dysfunktionell uppväxt för om politiker såg sambandet och satte in kraftfulla åtgärder för preventivt arbete skulle brott, sjukdomar och depression minska radikalt. Det kräver en maktförskjutning till ett friskare samhälle som är oerhört provocerande för dem som inte vill förlora vinst på sjuk mat, sjuka arbetsförhållanden och mediciner som prio ett vid sjukdom.

  Forskningsresultat finns men har inte applicerats i och runt om i landet. Wonsa t ex är den enda specialistenheten för trauma som våldtäkt och den kompetensen spottar stockholmspolitikerna på när de anser att primärvården som saknar komptensen ska sköta.

  Politiker tar inte sitt gemensamma ansvar för ett friskare samhälle genom att tillsammans lyfta preventiv traumavård och skyller på att landstingspolitikerna som splittrats i att 22 landsting ska sköta prioriteringarna.

  Fixeringen vid diagnoser skapar också problem när de ska medicineras i första hand liksom att hur läkare kommer fram till hur en diagnos ska formas är under all kritik och är allt annat än ett resultat av seriös forskning.

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
2

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.