Hem > Forum > Psykiska diagnoser & tillstånd > Autism, did, ptsd….

Autism, did, ptsd….

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
2
 • Listan över diagnoser kan göras lång. Har i alla fall blivit av med en efter idogt arbete av personalen i öppenvården. Men jag funderar på autismen. Som jag förstått det kommer min praktik omvandlas till daglig verksamhet. Ev. Kommer jag inte få stanna kvar men jag vill vara kvar.

  Sen har jag problem med dissocialisering. Har en tuff period nu med minnesflashar och så befinner jag mig mellan stolarna på ”vanligt stöd-” och lss. Och inom psykiatrin är jag ”mellan behandlingar” hur länge det ska vara vet jag inte, bara att jag måste bli stabilare först.

  Någon som har några tips på hur man ska få tålamod att orka med ett tag till?

  Hej,

  Känner igen mig. Har liknande diagnoser och låter jobbigt att du är ”mellan stolarna”. Att dom inte vet var du ska få hjälpen och hur. Med diagnos inom autismspektrum (ASD) så borde det vara LSS gäller. Har du någon kontakt med habiliteringen?

  Att minimera osäkerhet/oro är speciellt viktigt med ASD och det borde sjukvården/habiliteringen veta tycker jag. Med ASD är man troligtvis också mer stresskänslig och iaf för mig så blir PTSD symptom såsom flashbacks värre när det är mycket stress och osäkerhet.

  Har du någon fast kontakt inom sjukvården som kan försöka få ihop det hela? T.ex. en läkare eller sjuksköterska? Det är något man kan begära av sjukvården.

  Jag hoppas tålamod och orken blir bättre när det är mer klart med sjukvården och praktiken. Håll ut och försök få någon person att samordna så det blir klar väg framåt.

  Trådstartaren

  Jag har en bra sköterska i öppenvården. Hon hjälper mig en hel del. Hon och jag har pratat om en sip (samordnad individuell planering). Då skulle alla inom sjukvården och kommunen och några till vara med. Det är bra eftersom alla är med och kan tala om vad de gör och kan göra. Det skulle hjälpa mig tror jag.

  Har ingen kontakt med habiliteringen. Borde jag ha det? Vad kan de hjälpa till med?

  Än så länge har jag mina kommunala åtgärder under Sol. För att det inte skulle bli att jag hamnar mellan stolarna på vägen till LSS fattades beslut till och med augusti.

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
2

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.

Vi har gjort en säkerhetsuppdatering på Mind forum som innebär att logga in-förfarandet har ändrats. Du kommer i samband med att du loggar in få ditt lösenord skickat via e-mail.

Vissa användare kan för närvarande uppleva att inloggningen tar lång tid. Vi jobbar på problemet och hoppas att kunna åtgärda detta inom kort.