Hem > Forum > Psykiska diagnoser & tillstånd > Autim – söker kontakt med likasinnade människor

Autim – söker kontakt med likasinnade människor

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
3
 • Hej,

  Jag är 24 år gammal och autistisk. Har sedan jag var liten haft återkommande depressioner just för att jag finner det sociala samspelet så svårt. Därför skulle jag vilja skapa en tråd där man kan söka nya kontakter med människor genom att berätta om sina intressen, då jag själv finner det svår att träffa nya likasinnade människor.

  Jag är för tillfället intresserad av politik, för att vara mer specifik så är det den utomparlamentariska vänsterrörelsen som jag intresserar mig. Musik har alltid varit ett stort intresse. Just nu har jag fastnat för My Chemical Romance, ROME, Nick Cave, Nine Inch Nails, The Horrors, Placebo, Hannah Diamond och Christian Kjellvander för att nämna några. Att gå på konserter tycker jag är roligt. Mitt senaste specialintresse är att virka.

  Skriv gärna om du delar något av dessa intressen och är nyfiken på att prata med en ny människa eller om du vill skriva lite om dig själv för att hitta andra med liknande intressen.

  Jag tar gärna emot tips på andra forum man kan vända sig till för att hitta likasinnade människor, då jag själv inte har något erfarenhet av att använda mig av forum.

  Jag är 27 år och har en diagnos inom autismspektrumet.

  Jag skulle också väldigt gärna veta hur man får kontakt med likasinnade. Forum som företeelse verkar nästan ha dött ut helt, alla verkar ha gått över till andra sociala medier, t ex Facebookgrupper. Jag är inte riktigt bekväm med det utan föredrar forum.

  Det hålls träffar för autister också, men jag har själv väldigt svårt att få kontakt på det sättet.

  Det går inte att skicka meddelanden direkt till folk här. Man skulle kunna göra en anonym mejladress och lägga ut den. Det är inte jätteaktivt här heller.

  Jag har andra intressen som skiftar mycket men känner igen mig i resten. Pratar gärna mer om du vill, beroende på vilken typ av kontakt du söker, mejl, chatt, IRL eller något annat?

  Hej!

  47-årig kvinnlig autist här som visserligen inte brukar ha svårt för att leka social eller träffa nytt folk, men däremot har svårt att träffa rätt folk. Jag börjar bli så pass gammal och trött att jag inte har tålamod med ytliga vänskaper längre – har väl egentligen inte haft tålamodet förut heller men då visste jag inte om att jag var autistisk så jag spelade bara med. Jag vill ju ha djupare typer av vänskapsrelationer, träffa likasinnade som också gillar att tänka på djupet, snöa in på specialintressen och som gillar samma typ av musik som mig. Jag fick tips om appen Hiki (vänskap och dejtingapp för oss npf:are) och där har jag äntligen träffat några likasinnade, dock få svenskar där än så länge…

  Facebookgrupper har jag lite svårt för, det blir ofta att några få tar över hela gruppen (oavsett ämne), och jag känner mig inte bekväm med att lämna ut mitt namn och annan info. Vill också gärna ha fler tips på forum eller liknande för såna som oss!

  Aspergerforum finns.

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
3

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.