Hem > Forum > Psykiska diagnoser & tillstånd > Är jag mycket sjuk?

Är jag mycket sjuk?

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
4
 • Sorry om jag tjatar med mina inlägg men jag har medicin mot min vilja, vill bara veta om jag verkar vara så sjuk som dem säger??( alltså psykiatrin)Jag har dermatillomani, BDD ,PTSD, och paranoid schizofreni

  dermatillomani: jag klämmer i huden hamnar i trans och kan inte sluta, jag får skrika till mig själv SLUTA för att sedan börja lika snabbt igen. Blir röd och irriterad i huden. Får gå med polotröjor för det är mest på bröstkorgen jag klämmer .

  BDD jag har en fruktansvärt snedvriden bild av mig själv , kan titta på gamla bilder där jag faktiskt är jättefin och minnas hur otroligt  ful jag kände mig just då. Jag tycker personligen inte jag har en snedvriden bild för det är så verkligt för mig och jag tycker verkligen jag är ful jag ÄR ful, har blivit iallafall på senare dagar, men framförallt så påverkar det min vardag ,kan inte handla  utan 100% ångest , kan inte åka buss, håller för mitt ansikte, lider varje sekund.

  PTSD: våldtäkt, vill inte prata så mycket om just Den diagnosen för det blir för personligt .

  paranoid schizofreni: jag tycker inte jag har den här diagnosen men det är den jag har fått, om det stämmer vet jag inte.  Det kan ju stämma ,Fönster tittar på mig, HATAR fönster  fönster är ögon som dömer, i min värld. Jag Får meddelanden från tv Och radio apparater, väldigt obehagligt. Det är Gud som ger mig meddelanden, men det är obehagligt.
  jag är utvald jag känner mig otroligt  unik vilket jag inte vill vara jag vill Bara vara vanlig men sanningen är att jag tror att jag var Jesus i ett tidigare liv, detta berättar jag inte ens för vården för då blir jag väl inspärrad på livstid.

  Jag är så trött på min medicin att jag spyr typ som tjejen i filmen exorcisten. Är det dumt att sluta med medicinen? Jag vill inte ha medicin har aldrig velat men har inget val.

  Trådstartaren

  Hjälp

  Baserat på det du berättar här tycker jag det absolut låter som paranoid schizofreni, och om det mot förmodan inte skulle vara det så är det ändå tecken på psykossjukdom i någon form. Kan det vara så att du förnekar problemen pga uppfattningar/årikter du eller andra i din omgivning haft/uttryckt? Det är vanligare än en tror, och jag jobbar själv med det med mina psykotiska drag (misstänkt schizoaffektivt).
  Eller kan du se någon annan anledning? Vad är det som gör att du inte litar på läkares omdömen? Oavsett hur din syn på vad det hela grundar sig i eller hur det kommer utvecklas framöver så är det bra att veta _varför_ en känner eller tänker på ett visst sätt.

  Att sluta med medicinen på eget bevåg är inte att rekommendera. Alls. Det kan göra att du får svåra utsättningssyndrom, utöver andra risker med att vara omedicinerad. Vill du sluta medicinera så ska du prata med din ansvarige läkare så att ni kan komma fram till någonting tillsammans. Har du någon klar bild av varför du inte vill fortsätta behandlingen? Om inte så sätt dig ner och tänk över det, förslagsvis skriv ner dina resonemang. Det är bra för både dig och din läkare att veta varför du har den inställning du har då det ger hen mer underlag för att kunna göra en bättre bedömning.

  Dock skulle jag rekommendera dig att fortsätta äta medicinen. Uppfattar det som att det är någon typ av antipsykotiska? Är det så att du fått svåra biverkningar kan du testa någon annan sort. Tänk också på att om du slutar med antipsykotiska så är det mycket troligt att de obehagliga upplevelserna du har kopplat till det som gett dig diagnosen bara blir värre och värre. Är det nyligt du börjat med medicinen så är det ännu större anledning till att ge det tid. För mig har det tagit ett tag, men det är väldigt skönt att slippa bli utstirrad av fönster och jag har mer energi när jag inte behöver ta emot meddelanden hela tiden. Har bara en låg dos på morgonen nu men lägger till en annan vid behov och det funkar fint för mig, men beror helt på hur svår symptombild en har osv. Värt att veta att en *kan* göra så iaf tänker jag.

  Sorry för långt svar. Hoppas allt går bra, ta hand om dig <3

  Trådstartaren

  Tack för svar! Jag har haft medicinen i 13 år, så är rejält trött på den, (abilify) börjar tro att det är den som ger mig övervikt, mår så fruktansvärt dåligt av min övervikt ,började bli överviktig för fyra år sedan, men de kanske har höjt min dos så att det är en skillnad därför, jag sa för några år sedan  att jag vill sluta med medicinen, ”-då tycker jag vi snarare ska höja den”, sa läkaren då!

  jag förstår ju att de är sjukliga de här symptomen , men jag tror helt enkelt jag har rätt, folk håller koll på mig, de står i fönstren och skrattar, och pratar om hur konstig och ful jag är.  Och jag har en unik förmåga att KÄNNA utan att varken se eller höra när folk gör så.Jag tror även starkt på övernaturliga saker, andliga saker och reinkarnation, så tror inte jag är sjuk alls på det sättet , men förstår om det låter så,

  galen på annat sätt kan jag säkert vara,men jag håller inte med om diagnosen paranoid schizofreni.

  jag tycker psykiatrin är så jäkla korkad korkade människor helt enkelt

   

   

   

  Trådstartaren

  Men det är inte så att jag skäms om jag skulle ha paranoid schizofreni , absolut inte, jag vill bara inte ta medicin för det är ett gift!

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
4

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.