Hem > Forum > Psykiska diagnoser & tillstånd > Är detta adhd? ADD?

Är detta adhd? ADD?

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
2
 • tankar som går i 300km/h ( lol)

  slänger alltid kläderna på golvet orkar absolut inte hänga upp eller vika det bara kryper i mig om jag gör det., känns som jag slösar tid då( vill tillägga att jag är en sån som provar massa kläder utan att bli nöjd)

  När jag är hemmasjälv blir jag till och med trött på mig själv jag pratar för mig själv som att jag berättar för någon till slut blir jag så trött att jag går ut och super på ”parkbänkar ” då jag är missnöjd med utseendet vågar jag inte gå på krogen (dessutom dyrt)

  INGEN skulle tro att jag skulle ha ADHD då jag i grupp är väldigt tillknäppt och ibland apatisk(av ångest) (Har ibland social fobi) trots detta har tre personer / kompisar eller skolkamrater sagt att jag kan ha adhd. Senast min pojkvän sa att det låter som du har adhd ( när jag beskriver min tankar som går i en fruktansvärd hastighet)

  vad tror ni? Jag kopplar alltid adhd med låg intelligens och hyperaktivitet( vilket kan stämma IBLAND på mig lol) men det kanske inte måste vara så?

  vad tror ni?

  Hejhej!

  Det du beskriver skulle absolut kunna förklaras med ADHD. Jag skulle föreslå att läsa på lite om adhd och se om du relaterar till flera (men inte nödvändigtvis alla) symptom. 🙂 Ett tips är att källor som fortfarande använder termen ”ADD” bör tas med en nypa salt eller inte läsas alls då add inte längre är en diagnos.

  Själv har jag ADHD och uppfattas ofta av andra som väldigt tyst i grupp eller tills man lärt känna mig. Detta kan ha andra anledningar som social fobi, personlighet, press att följa sociala regler, andra diagnoser… Det viktiga är att förstå att hyperaktivitet från adhd kan vara väldigt inåtriktad hos vissa. Mig till exempel. Hela mitt liv är det ingen som har gissat att jag skulle ha adhd pga detta, det fick jag lista ut själv. Jag springer inte runt i cirklar när jag väntar på saker eller pratar konstant och whatnot, utan för mig kan hyperaktivitet se ut som en konstant gungande fot eller att jag leker med min penna haha. Eller att jag får en random idé och sedan är jag hyperfixerad på att utföra detta de nästa 8 timmarna och glömmer att äta.🤣 Detta är ju inget som offentligheten nödvändigtvis ser. Så mitt tips är att läsa på om de olika typerna av adhd och hur det ser ut hos vuxna tex!

  Sedan måste jag lägga till, lär dig att inte koppla adhd med låg intelligens! Adhd påverkar inte ens intelligens. Själv hade jag toppbetyg hela barndomen och uppfattas generellt som en smart person lol.

  Lycka till med din research hehe och om du har några frågor så kör på, jag kanske kan hjälpa ¯_(ツ)_/¯

  Hej, den där orklösheten kan förkĺaras som ett tydligt tecken på adhd, vi tappar orken oftast lika fort som vi får den. ADHD är inte alltid synlig för allmänheten, det är mer synligt för de personer du har nära. Min mamma har fått en hel del utskällningar som någon annan egentligen fötjänat exempelvis.

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
2

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.